Sälja mobil

Vill du sälja din mobil?

Då har du kommit helt rätt. Nu slipper du krångla med annonsering på Blocket eller Facebookgrupper där det tar lång tid eller kostar pengar för att få din mobil såld. Vi tror på enkelheten! Vi köper din mobil snabbt och smidigt. Det enda du behöver göra är att fylla i fältet nedan och få ett kostnadsförslag direkt!

Det går bra att skicka in mobilen med valfritt fraktbolag såsom ex. Postnord, DHL, Schenker. Betalning sker till bankkonto så att du har pengarna på 1 - 3 bankdagar efter det att vi godkänt din värdering.

Sälja iPhone

Vi köper in alla iPhonemodeller ifrån iPhone 6 - senaste 12 Pro Max. Vi betalar i 9 fall av 10 bäst på marknaden när det kommer till värdering av din iPhone. Det som gör att vi fått så pass många nöjda kunder är att vi är mycket generösa med bedömningen av din enhet. Många andra branschkollegor skyltar ett pris men sänker det kraftigt när du skickat in din telefon, så var noggrann och kolla upp aktören innan du skickar in din mobil. Vi har 4.7 av 5 möjliga stjärnor i betyg på trustpilot och vi låter betyget tala för sig själv. Det är något som vi jobbat länge för och är mycket stolta över.

Snabba utbetalningar

Att sälja din mobil till oss är något som skall vara smidigt och gå smärtfritt. Vi har jobbat länge för att arbeta fram en rutin för att optimera hela säljprocessen. Från att vi mottagit din enhet så är vårat motto att du ska ha ett prisförslag på mailen inom 24 timmar. Därefter så fort som du godkänt värderingen så ska du ha dina pengar på kontot inom 1 - 2 bankdagar. Många gånger så har våra kunder pengarna på kontot inom 24 timmar från att vi hämtat ut telefonen då vi är mycket snabba i processen med att felsöka, meddela och utbetala pengarna till ditt konto.

Varför ska du sälja mobil till oss?

Det är en väldigt bra fråga som vi mer än gärna svarar på.

För det första tar vi vår uppgift och ansvar gentemot kunder på yttersta allvar. Vårt mål är att hjälpa dig med att sälja mobilen för det mest ärliga priset tillgängligt. Alla telefoner som säljs till oss går igenom en grundlig granskning av våra experter som sedan värderar den enligt enhetens skick och marknadsvärde. Vi strävar efter total transparens och är tydlig med hur vi värderar och prissätter alla telefoner.

För det andra kan vi garantera snabba utbetalningar på så lite som 1-3 dagar till alla svenska storbanker. Givetvis är det inte något du kan förvänta dig om du istället väljer att sälja mobilen till en privatperson.

Sist men inte minst så är det bästa sättet att ta vara på en begagnad telefon att sälja den till oss så att vi kan sälja den vidare till någon som behöver den mer.

Dagens telefoner har ofta längre livstid än de flesta tror och även en lite sliten iPhone kan fungera felfritt i ett par år. Man brukar ju säga att “One man’s trash is another man’s treasure” –  ett uttryck som passar perfekt för att beskriva den begagnade mobilmarknaden. Om du inte säljer din gamla telefon kommer den med stor säkerhet ligga och samla damm i en byrålåda under flera år innan den kasseras och slutligen hamnar på en soptipp, istället för att den säljs vidare. Att sälja mobil till oss är med andra ord ett utmärkt och hållbart sätt att ta tillvara på en telefon man inte längre har användning för.

 

Läs mer

Välj enhet
Välj skick och operatörslåsningPrisförslag: -
Modell: Ej vald
Skick: Ej vald
Operatörslås: Ej vald

 

 

Tjäna pengar samtidigt som du gör miljön en tjänst

Att sälja sina gamla mobiltelefoner kanske låter som en ganska konstig sak eller att det skulle leda till ett massa onödigt jobb som helt enkelt inte gör det värt mödan. Men det är något som både går enkelt och snabbt och för många människor är det snarare en självklarhet. Gamla använda mobiltelefoner, trasig teknologi och både förlegade och utdaterade modeller av smartphones. Vad är egentligen det att spara på? Jo det har visat sig att det är ganska mycket. Det är inte bara bra ur en miljösynpunkt att se till att mobiltelefoner blir återanvända, utan det kan även vara väldigt bra för din plånbok. Att sälja och återvinna sina gamla mobiler blir bara mer och mer populärt.

Idag har mobiltelefoner blivit till vanliga förbrukningsvaror där många av en eller flera anledningar årligen uppgraderar till nyare modeller. Och vad gör man med den gamla telefonen när man köper den senaste iPhone eller Samsung Galaxy? Jo, oftast så kommer den gamla telefonen antingen slängas eller så får den ligga i någon låda där den bara kommer ligga och samlar damm tills den slutligen kommer slängas ändå. Även om produktionen av mobiltelefonen är rankad hyffsat högt när det kommer till hållbarhet är det ganska skadligt för miljön. att antingen låta den ligga i en låda och förfalla eller slänga den i soporna eftersom dem, som annat e-avfall, innehåller material som är giftiga och dessa kan läcka ut från dem. Faktum är att det i Sverige varje år säljs hela fyra miljoner mobiltelefoner, det trots att i stort sett alla idag redan äger en. Vi är bland de bästa i världen på att skaffa nya modeller och även om vi också rankas väldigt högt när det kommer till återvinning är det många som ändå har en eller till och med flera mobiltelefoner som bara ligger där hemma någonstans, bortglömda i en byrålåda.

Om vi istället väljer att sälja våra gamla, men ofta helt och hållet brukbara mobiltelefoner, kan de återanvändas eller bli till reservdelar till andra trasiga mobiler. Detta kommer förstås resultera i att inte lika många mobiltelefoner kommer behöva produceras, och det i sin tur är bra för miljön då det inte bara är en onödig användning av naturresurser, utan även att det skapas utsläpp vid produktionen av mobiler.  Att panta telefoner ger dig inte bara mer pengar på kontot – du gör även miljön en tjänst!

Varför ska man sälja sin gamla mobil?

Man kan självklart göra vad man vill med sin telefon och även om man inte behöver motivera sina val kan det vara en idé att gå igenom några bra anledningar till varför det är en god idé att gå igenom sina lådor för att sälja sin gamla smartphone. Oavsett vilken så finns det inte många bra skäl till att låta dem ligga kvar. Här nedan kommer vi diskutera några av anledningarna till varför det är bättre att sälja sin mobil.

 

Sälja en trasig mobil

En trasig mobil är inte bara frustrerande att använda utan utseendet är ofta inte heller något som tilltalar speciellt mycket. Även om många av dagens nya mobiltelefoner är väldigt tåliga och kan ofta både att tappas i marken och i vattenpölar, kan de självklart fortfarande gå sönder. Sprickor i skärmar, trasiga portar, kameraskador, vattenskador är bara några av den oändliga listan över skador som kan ske. Även om vissa skador bokstavligen dödar din enhet, såsom vattenskador, eller att det kanske inte är någon idé att reparera den då kostnaden för det ofta kan dra iväg en hel del, går det i många fall att ändå få en liten slant för mobilen även om den skulle ha en skada. Stora namn som Apple erbjuder ofta garantier på många iPhone skador men inte alla. Så om du står inför någon externa eller interna skadeproblem kan det vara en bra idé att istället se om du kan sälja mobilen. Då det som vi redan nämnt finns många delar skulle kunna användas som reservdelar till andra mobiler gör den bra mycket större nytta med det än att den bara ligger och väntar på att bli kasserad.

 

Sälja mobilen för att uppgradera till en ny version

Att uppgradera sin telefon kan vara en bra anledning till att sälja sin gamla mobil. Varje år kommer det mängder av nya modeller och man behöver inte vara en mobilnörd för att vilja få tag i en av de senaste. Att använda sig av den senaste tekniken är definitivt en rolig upplevelse vare sig det gäller RAM, skärm, kamera, chipset och iOS/OS, CPU eller GPU är det ett bra anledning till att även passa på att sälja sin gamla mobil. Om man dessutom är ute efter de bästa modellerna kan prislappen gå upp rejält. Här kan du genom att sälja din gamla telefon eller telefoner komma och med hjälp av de pengarna du får, komma en bit på vägen till att köpa det senaste flaggskeppet. Och om du har en av de senare modellerna som du önskar byta upp dig från skulle du kunna komma en bra bit på vägen.

Sälja mobilen för att minska röran i hemmet

Som tidigare nämnt säljs det i Sverige fyra miljoner mobiltelefoner varje år. Detta betyder att väldigt många antingen slänger eller sparar sina gamla mobiler i någon byrålåda hemma där de ofta glöms bort och bara ligger och samlar en massa damm.  Och det är inte heller enbart själva mobilen det handlar om. Både en handsfree och laddare är mer eller mindre obligatoriska tillbehör man får med vid köp av en telefon och det kan väldigt snabbt bli en otroligt irriterande röra när man ska försöka hitta just den man behöver. Intrasslade sladdar är det nog ingen som uppskattar. Att istället sälja mobilen med sina tillbehör är en otroligt bra idé för att hålla det prydligt där hemma. Samtidigt så minskar du även risker med datasårbarhet, ca 80% av alla människor raderar inte sin gamla telefons data när de uppgraderar till en nyare modell. De gamla telefonerna ligger alltså i lådor, fulla med känslig data och det finns metoder att komma åt den. Genom att istället sälja den ökar du därmed säkerheten över din data. Och glöm inte att även packa ned mobilen i lådan den ursprungligen kom i. Många sparar även kartongerna till sina mobiler efter de har packat upp dem. Att spara alla dessa kartonger och sladdar kommer enbart resultera i en stor oreda. Det är dags att släppa taget och gå vidare.

 

Sälja sin mobil och ta socialt ansvar

Att tänka på miljön är som sagt en väldigt bra anledning till att sälja sin mobiltelefon och det är nog en av de tyngsta anledningarna. Förvånansvärt är det många som inte inser vikten i att sälja sin smartphone vidare. Det är enbart 10% av de mobiltelefoner som säljs över hela världen som sedan återvinns, resten slängs eller sparas tills för att slängas vid ett senare tillfälle. Bara USA producerar 65 000 ton e-avfall årligen och även om siffran ser betydligt mycket bättre ut i Europa och Sverige är det fortfarande inte många som har insett vikten av att sälja sin gamla mobil när man skaffar en ny. Om man tänker till hela produktionskedjan så minskar försäljning av gamla mobiltelefoner inte bara e-avfallet utan det sker även ned på gruvindustrin och sparar därmed även en del energi. Ca 90% av de använda materialen i mobiler är både återanvändningsbara och återvinningsbara. De innehåller material som kadmium, brom, palladium, guld, silver och så klart plast, och alla dessa material kan återvinnas flera gånger eller omvandlas från en produkt till en annan. Även små insatser som detta räknas och gör i slutändan en stor förändring. Att sälja mobilen är på alla sätt en god tjänst till moder jord. Och om fler skulle välja att istället sälja sin telefon vidare skulle det inte bara underlätta för de som vill köpa begagnat, utan även för de som inte kan köpa en ny. Med andra ord vinner alla på det.

 

Sälja mobilen för att tjäna extrapengar

Att sälja sin telefon för att tjäna en liten summa pengar är självklart en bra anledning det med. De flesta människor har en uppsjö av föremål i sina hem som de inte använder, och mobiltelefoner är som sagt inget undantag. Många har till och med flera gamla mobiler liggandes hemma. Om man dessutom är en hel familj som med jämna mellanrum uppgraderar sina telefoner går det att få ihop en bra summa på att istället sälja sina telefoner. Eftersom mobiltelefoner också tappar i värde när de åldras är det inget att spara på. Så att passa på att sälja dem istället. Det kan vara en mycket bra idé när man har något som man snabbt behöver få ihop pengar till, eller om man önskar spara ihop en summa till något som kanske är roligare och viktigare. Oavsett vad så gör de pengarna du får genom att sälja din mobil större nytta än vad mobilen gör genom att bara ligga oanvänd.

 

Hur mycket är en gammal mobil värd?

Det ligger just nu mer än 10 miljoner gamla telefoner hemma och dammar i de nordiska hemmen. Många av dem är fullt fungerande medan andra kanske är skadade men fullt möjliga att laga eller användas som extradelar till att laga andra mobiler. Man gissar på att så många som 90% av telefonerna skulle kunna återvinnas så istället för att slänga mobilen, ge den nytt liv!

Andrahandsvärdet på din mobil beror på en rad olika saker; vilken modell den är av, hur gammal den är, hur stort internminnet är, vilket skick den är i, om den är låst till en specifik operatör eller om den är olåst och en rad andra saker. Mobiler som ger mest pengar är som man förstår nyare modeller, mobiler som inte är låsta till en specifik operatör och mobiler som är i utmärkt skick - självklart är mobilen mest värdefull om den är oanvänd och ligger kvar i sin originalförpackning.

Det bästa sättet få se värdet och att ta reda på hur mycket pengar du kan få för din gamla mobiltelefon är genom att fylla i formuläret här ovan och få ett erbjudande av oss skickat direkt till din e-post. Både smidigt och enkelt!

 

Saker att tänka på innan man säljer sin telefon

Oavsett vilken modell man har på den mobil man vill sälja är det en god idé att fabriksåterställa den innan man skickar iväg den.  Det är även väldigt viktigt att se till att du har gjort en ordentlig backup innan du skickar iväg den till försäljning. Detta kan göras antingen till ett moln eller att du helt enkelt för över innehållet till din nya telefon alternativt en dator för att vara helt säker på att du inte kommer bli av med något annan än den telefonen du vill sälja. De flesta har nog varit med om förlorad data vid förlust av en telefon och det är alltid lika ledsamt. Så för att minimera risken för detta går vi här nedan igenom vad man behöver tänka på för att göra detta på bästa sätt. Både om du är ute för att sälja en iPhone eller en Android.

Saker som kan vara bra att tänka på när du säljer din iPhone

Om du har en ny iPhone, iPad eller iPod touch kan du använda Snabbstart för att automatiskt föra över din data från den gamla enhet till den nya enheten om du använder iOS 11 eller senare. Om du har en iOS 10 eller tidigare använder du istället iCloud, iTunes eller Finder för att föra över den data du önskar spara till den nya enheten. Om du önskar sälja en gammal mobil för att du nyligen har skaffat en ny och ditt telefonnummer kommer ändras med din nya enhet är det bra att du lägger till det bland de ytterligare betrodda telefonnummer till kontot så att du inte förlorar åtkomsten till det. Om du inte längre har tillgång till ditt gamla telefonnummer kan du generera en tvåfaktorsautentiseringskod på den gamla enheten om det skulle behövas.

 1.  Koppla ifrån eventuell Apple Watch.

Om du en Apple Watch parkopplad till din iPhone, tar du bort parkopplingen på din Apple Watch. 

 

 1. Säkerhetskopiera din iPhone

Innan du raderar all din data från din iPhones är det viktigt att du först tar en säkerhetskopia all den data du önskar behålla, på så sätt kommer du snabbt kunna återställa den till din nya iPhone. Du kan här välja att antingen göra en backup till din dator via iTunes, en backup till Apples servrar via iCloud, eller göra båda två om du vill vara extra säker.

Säkerhetskopiera via iCloud

iCloud säkerhetskopierar automatiskt den mest viktiga datan från din iPhone dagligen. Men det kan också vara en bra idé att göra en manuellt backup en sista gång för säkerhets skull innan vi visar dig hur du raderar dina personuppgifter. Se först till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Starta Inställningar och navigera till [ditt namn] > iCloud -> iCloud Backup, tryck på Säkerhetskopiera. Det kan ta flera minuter beroende på när din iPhone senast säkerhetskopierades till iCloud.

 

Säkerhetskopiering med hjälp av iTunes

Anslut din iPhone till datorn som du vanligtvis brukar synkroniserar den med. Öppna iTunes och välj din iPhone under Enheter i navigeringsrutan till vänster. Högerklicka  på enheten och välj Backup. Obs: Om du har köpt några objekt på din iPhone och inte har överfört dessa inköp till din dator ännu, högerklicka på iPhone och välj "Överför inköp" för att överföra inköp före säkerhetskopiering. Observera att även om du har iCloud Backup aktiverat kan du fortfarande manuellt ta en säkerhetskopia via iTunes.

 

 1. Logga ut från iCloud, iTunes och App Store

Om du använder iOS 10.3 eller senare trycker du på Inställningar > [ditt namn]. Rulla nedåt och tryck på Logga ut. Ange lösenordet för ditt Apple-ID och tryck på “Stäng av”. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Logga ut. Tryck på “Logga ut” igen och tryck sedan på “Radera från Min [enhet]” och ange ditt lösenord för Apple-ID. Gå sedan till Inställningar > iTunes & App Store > Apple-ID > Logga ut.

 

 1. Stäng av Hitta min iPhone

Sedan är det dags att se till att “Hitta min iPhone” är avstängd. Du kommer uppmanas att både ange Apple-ID och lösenord. Så här stänger du av Hitta min iPhone: Navigera till Inställningar > [ditt namn] > iCloud >Hitta min iPhone. Tryck på växlingsknappen “Hitta min iPhone” för att stänga av den. Du kan uppmanas att ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte har iPhone och om du använder iCloud och Hitta min iPhone på enheten loggar du in på iCloud.com eller appen Hitta min iPhone på en annan enhet, väljer enheten och klickar på Radera. När enheten har raderats klickar du på Ta bort från konto.

 

 1. Avregistrera iMessage på din iPhone

Om du inte uttryckligen stänger av din iMessage, kan det finnas en möjlighet att din iPhone fortsätter att få iMessages riktar sig till dig, även efter det har sålts. Undvik detta genom att stänga av iMessage genom att följa dessa steg: Tryck på Inställningar och navigera till Meddelanden och sedan på växlingsknappen bredvid iMessage för att stänga av den. Om du inte har tillgång till din iPhone kan du avregistrera iMessage online. När du har avslutat avregistreringen kommer ditt telefonnummer tas bort från iMessage-tjänster. 

 

 1. Radera alla dina iPhone data och inställningar

Nu när du har tagit en säkerhetskopia av din data kan du följa dessa steg för att radera data och inställningar från din iPhone. Obs: Det är lämpligt att din iPhone är fullt laddad eller är ansluten till en strömkälla innan du påbörjar detta steg. Appen Inställningar för lansering Tryck på Allmänt Bläddra ned till botten och tryck på “Återställ”. Tryck på alternativet Radera allt innehåll och inställningar. Om du har angett lösenkod eller Begränsningar lösenkod, kommer den att uppmana dig att ange lösenkoden. Efter att ha angett lösenkoden, kommer det att uppmana dig en sista gång om du vill ta bort data och inställningar från din iPhone. Tryck på knappen Radera iPhone. Under denna process kommer din iPhone att visa Apples logotyp och en förloppsindikator. Beroende på vilken version du har på din iPhone och mängden data kan denna process ta allt från några minuter till flera timmar. För att riktigt vara på den säkra sidan kan du, innan radera din data, logga ut och ta bort alla länkar på din enhet till olika online-tjänster så som Google, Dropbox, Pandora etc.

 

 1. Ta bort din gamla iPhone från ditt Apple-ID-konto

Det kan även vara en god idé att avregistrera din iPhone från Apples webbplats så att den inte längre är kopplad till ditt Apple-ID. Då går du till: https://appleid.apple.com/account/manage och logga in om inte redan är inloggad. Klicka på din iPhone under Enheter. Klicka på knappen "Ta bort från konto" i popupfönstret.

 

 1. Ta bort SIM

Nästa steg är att innan du skickar iväg din mobil för försäljning är att du ser till att ditt SIM-kort är borttaget.

 

 1. Lås upp telefonen

Om du planerar att sälja din iPhone så kan du se till att den ökar en del i värde genom att du låser upp telefonen och gör det möjligt att köra på de flesta nät över hela världen. Om du tecknade ett abonnemang i samband med att du köpte din gamla iPhone måste bindningstiden ha löpt ut innan du kan låsa upp enheten. I annat fall kontaktar man sin operatör för att låsa upp operatörslåset. I de flesta fall går det väldigt smidigt till där du helt enkelt kan skriver in ditt IMEI-nummer på operatörens hemsida (vilken du får genom att knappa in *#06#). Sedan får man enhetens operatörskod. Många gånger räcker det dock att med en iPhone enbart sätta in ett SIM-kort från en annan operatör och sedan logga in med sitt Apple-ID. Och om man inte har ett kan man istället göra detta genom att först säkerhetskopiera din enhet för att sedan radera den genom att gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ. Sedan återställer man helt enkelt sin iPhone med hjälp av säkerhetskopian.

Saker som kan vara bra att tänka på när du säljer din Android

Om du vill sälja en Samsung eller annan typ av Androidtelefon listar vi här steg för steg hur du sparar all den data du vill behålla och sedan rensar telefonen helt på återstående data. Att bara fabriksåterställa din mobil är inte tillräckligt för att radera all data från din enhet helt och hållet. Följ denna steg-för-steg beskrivning för att göra detta på det säkraste sättet innan du säljer din gamla mobil:

 1. Först säkerhetskopierar du din data och inställningar till ditt Google-konto. Spara säkerhetskopior av din appdata (exempelvis sparade spel och liknande), kontakter, kalenderposter, G-mail, dokument i Google Drive, bokmärken för webbläsare, foton och allt annat du önskar spara till ditt Google-konto. Se till att din data har säkerhetskopierats nyligen genom att gå till Inställningar > Konto (tryck på Google) > välj Google-konto > kontrollera allt du vill synkronisera. Du kan även välja att säkerhetskopiera dina Wi-Fi lösenord och andra enhetsinställningar. Du hittar det alternativet under Inställningar > System > säkerhetskopiering av enheter och kontrollera säkerhetskopia till Google Drive.

 

 1. Säkerhetskopiera dina foton och videos till molnet eller manuellt till en dator.

För att säkerhetskopiera till molnet finns det en mängd olika molnlagringsalternativ, men Google Foto är ett gratis alternativ för foton upp till 20MP i upplösning och låter dig ställa in din telefon att säkerhetskopiera dina foton automatiskt när du tar dem eller alternativt enbart när du är ansluten till ett Wi-Fi nätverk. Om du vill säkerhetskopiera dina foton och videoklipp till din dator behöver du först ansluta telefonen till den dator du brukar ansluta den till. Om du aldrig har anslutit den tidigare kan du behöva installera eventuell programvara eller drivrutiner. Om du gör det uppmanas du via processen. Dina foton och videoklipp lagras på telefonens minne och kan sparas på telefonens SD-kort, om du skulle använda dig av ett. Öppna båda platserna– mappen Telefon och Mappen Foto. Inuti öppen DCIM-mapp. Inuti hittar du mappar som innehåller alla dina foton och videor. Kopiera och klistra in de du vill till datorn och ta sedan bort DCIM-mapp och dess innehåll i både mappen Telefon och mappen Foto. Ett annat alternativ kan vara molntjänster som vissa operatörer erbjuder gratis. Du kan enkelt ta reda på detta och hur du går till väga genom din operatörs hemsida.

 

 1. Säkerhetskopiera dina SMS och din samtalslogg.

Om du är orolig för att förlora  dina SMS och samtalslogg kan du helt enkelt skapa en kopia av dem och säkerhetskopiera dem separat. En av de enklaste att använda är SMS Backup and Restore (tillgängligt gratis i Google Play).  Appen sparar dina meddelanden och samtalslogg till en fil som automatiskt kan laddas upp till e-post, Google Drive eller Dropbox. Och om du har den nya telefonen som du vill överföra dem till kan du enkelt och snabbt flytta över datan både snabbt och enkelt. 

 

 1. Kryptera din data

Nu när du har alla dina data säkerhetskopierat, är det dags att radera den från din enhet. För att säkerställa att alla dina data är borta måste du göra mer än att bara utföra en fabriksåterställning. Men först kan det vara en god idé att du kryptera dina data. Det innebär att om någon vill se några data på din telefon, behöver de ditt lösenord för att dekryptera det.  Telefoner som kör Android 6.0 Marshmallow och högre bör redan ha kryptering aktiv. Om du vill kryptera dina data går du till Inställningar > Säkerhet > Kryptera telefon. Du har också möjlighet att kryptera SD-kortet om du skulle önska detta.

 

 1. Inaktivera skydd för fabriksåterställning

Om du vill inaktivera skydd för fabriksåterställning måste du ta bort ditt Google-konto (alla om du har fler än en) från telefonen. Gå till Inställningar > Konton/Användare och konton> och välj sedan ditt konto > Ta bort konto. Om detta skulle vara det enda Google-kontot på din mobil måste du ange telefonens lösenord, pinkod eller grafiska lösenord av säkerhetsskäl.

 

 1. Utföra en fabriksåterställning

Att göra en fabriksåterställning ser lite annorlunda ut beroende på vilket märke telefonen har. Om man exempelvis är ute efter att sälja sin Samsung går det till på detta sätt: Inställningar > Allmän hantering och tryck sedan på Återställ telefon.

 

 1. Ta bort SIM och eventuellt minneskort

Innan man gör telefonen redo för att skickas bör man som redan nämnt kontrollera att det inte är något SIM-kort glömt i mobilen. För Aneroider är det också en idé att göra detsamma med eventuell SD-kort plats för att garantera att du inte råkar skicka med något du vill behålla.

 

 1. Lås upp telefonen

Om du planerar att sälja din Samsung eller annan Android mobil gäller samma sak här som för en iPhone. Telefonen har ett högre värde om den inte är operatörslåst. Man tar reda på sitt IMEI nummer genom att knappa in *#06#, därefter skriver man i sitt IMEI nummer på sin operatörs hemsida. Och tillbaka får man den operatörskod ens enhet har. Sedan, om vi fortsätter med samma exempel, tar du din Samsung mobil du stoppar i ett SIM-kort från en annan operatör och fyller därefter i operatörslåset. Din enhet är nu upplåst.  Detta är dock något som kan skilja sig åt mellan både specifika modeller och  operatörer, så ett tips är att man helt enkelt besöker sin operatörs hemsida eller kontaktar dess kundtjänst.

 

Tjäna pengar på gamla mobiler

Den totala summan, av alla de miljontals mobiltelefoner som ligger gömda och bortglömda i folks hem är väldigt stor. Det medför att det är många som skulle kunna tjäna extrapengar genom att sälja sina gamla mobiler, och med största sannolikhet är du en av dem. Oavsett vilken anledning du har för att vilja sälja dina gamla mobiler så gör de pengarna bra mycket större nytta än vad mobilen som enbart ligger undanstoppad gör. Ett stort plus är att förutom att tjäna pengar dessutom både gör miljön och dina medmänniskor en tjänst genom att ta upp denna vana. En sak är dock väldigt säker, dina telefoner minskar i värde medans de ligger kvar så det finns inga bra anledningar att behålla dem.

Passa på att sälja din mobil till oss så har du pengarna på ditt bankkonto på bara några dagar!

 

Produkter

Information