Sälj iPhone

Vill du sälja iPhone?

Vill du sälj iPhone? Då har du kommit helt rätt. Nu slipper du krångla med annonsering på Blocket, Marknan eller Facebookgrupper där det tar lång tid eller kostar pengar för att få din mobil såld. Vi tror på enkelheten! Vi köper din mobil snabbt och smidigt. Det enda du behöver göra är att fylla i fältet nedan och få ett kostnadsförslag direkt!

Det går bra att skicka in mobilen med valfritt fraktbolag såsom ex. Postnord, DHL, Schenker. Betalning sker till bankkonto så att du har pengarna på 1 – 3 bankdagar efter det att vi godkänt din värdering.

 

Så här gör du om du vill sälj iPhone eller annan mobil du till oss

 Det bästa med att sälja din gamla telefon till oss är att det är enkelt. Processen delas enkelt upp i tre tydliga och smidiga steg.

 

  • Steg 1: Värdera telefonen automatiskt

Med formuläret på denna sajt kan du få en uppskattad värdering av din telefon skickad till din e-post. Du väljer sen om priset passar dig eller inte.

 

 

  • Steg 2 : Posta mobilen till oss

Är du nöjd med värderingen ska du skicka telefonen till oss. Vi skickar en fraktsedel till dig via post och du kommer att mottaga det i brevlådan inom 1-3 arbetsdagar. 

 

 

  • Steg 3: Värdering och betalning

Så fort vi fått din telefon inskickad så granskar vi den i detalj innan en slutgiltig värdering och betalning genomförs. Pengarna har du på kontot inom 1-3 bankdagar.

OBS! Vår uppskattade värdering överensstämmer i 80 % av fallen den slutgiltiga värderingen. Vi har även en prisgaranti ifall en av våra konkurrenter ger dig ett bättre prisförslag.

 

Vill du sälja en iPhone?

Då har du faktiskt ännu mer tur. Vi är nämligen experter på alla telefoner men specialiserar oss på Apple. Det innebär att vi köper in alla iPhonemodeller ifrån iPhone 7 till senaste 12 Pro Max.

I 9 fall av 10 betalar vi bäst på marknaden och har gjort oss ett namn för marknadens bästa värdering av iPhones, något vi bland annat förtjänat genom att alltid vara generösa när vi bedömer de mobiler som sålts till oss.

Många andra branschkollegor skyltar ett pris men sänker det kraftigt när du skickat in din telefon, så var noggrann och kolla upp aktören innan du skickar in din mobil. Eller så väljer du en pålitlig aktör direkt: idag har vi 4,7 av 5 möjliga stjärnor i betyg på Trustpilot. Och vi låter betyget tala för sig själv då det är något som vi jobbat länge för och är mycket stolta över.

 

Varför ska du sälja mobilen till oss?

Det är en bra och väldigt relevant fråga som vi mer än gärna svarar på.

 

 

1. Total transparens

För det första tar vi vår uppgift och ansvar gentemot kunder på yttersta allvar. Vårt mål är att hjälpa dig med att sälja mobilen för det mest ärliga priset tillgängligt. Alla telefoner som säljs till oss går igenom en grundlig granskning av våra experter som sedan värderar den enligt enhetens skick och marknadsvärde. Vi strävar efter total transparens och är tydlig med hur vi värderar och prissätter alla telefoner.

 

 

2. Snabba utbetalningar

För det andra kan vi garantera snabba utbetalningar på så lite som 1-3 dagar till alla svenska storbanker. Givetvis är det inte något du kan förvänta dig om du istället väljer att sälja mobilen till en privatperson; då vet man aldrig när eller om man faktiskt får betalt för telefonen.

Vi garantera alltid snabba utbetalningar till storbanker i Sverige och har även en prisgaranti som innebär att vi täcker mellanskillnaden ifall en seriös aktör på marknaden skulle ge en högre värdering för din telefon.

 

 

3. Andrahandsvärde

Sist men inte minst så är det bästa sättet att ta vara på en begagnad telefon att sälja den till oss så att vi kan sälja den vidare till någon som behöver den mer. Du kan helt enkelt räkna med att din gamla telefon kommer till användning igen efter att du är färdig med den.

Dagens telefoner har ofta längre livstid än de flesta tror och även en lite sliten iPhone kan fungera felfritt i ett par år. Man brukar ju säga att “One man’s trash is another man’s treasure” – ett uttryck som passar perfekt för att beskriva den begagnade mobilmarknaden. 

Om du inte säljer din gamla telefon kommer den med stor säkerhet ligga och samla damm i en byrålåda under flera år innan den kasseras och slutligen hamnar på en soptipp, istället för att den säljs vidare. Att sälja mobil till oss är med andra ord ett utmärkt och hållbart sätt att ta tillvara på en telefon man inte längre har användning för.

Välkommen att kontakta oss via nedanstående uppgifter. Det går också bra att använda kontaktformuläret om du har frågor kring webbshopen eller de produkter vi lagt in.

Herrgårdsvägen 11 A
695 32 Laxå

E-post: support@mobilpart.se
Org.nr: 559202-78677

Hur mycket är din gamla telefon värd?

Man uppskattar att det just nu är mer än 10 miljoner gamla telefoner hemma och dammar i de nordiska hemmen. Många av dem är fullt fungerande medan andra är lite skadade men fullt möjliga att laga, och de telefoner som inte går att laga kan användas till reservdelar. Experter menar på att så många som 90 % av telefonerna skulle kunna återvinnas.

Istället för att slösa bort din gamla telefon föreslår vi att du ger den ett nytt liv, och tjänar en slant!

Andrahandsvärdet på din mobil beror så klart på en rad olika faktorer, däribland vilken modell den är av, hur gammal den är, hur stort internminnet är, vilket skick den är i, om den är låst till en specifik operatör eller om den är olåst. Därför finns det ingen fast prislista för begagnade mobiler utan varje telefon värderas enskilt.

De mobiler som ger mest pengar är nyare modeller, mobiler som inte är låsta till en specifik operatör och mobiler som är i utmärkt skick. Givetvis är mobilen som mest värdefull om den är oanvänd och ligger kvar i sin originalförpackning.

Vill du kolla hur mycket din iPhone är värd eller vad du kan få för en gammal telefon? Använd formuläret här på sajten så skickar vi en uppskattad värdering direkt till din e-post.

 

Varför ska man sälj iPhone eller sin gamla mobil överhuvudtaget?

Kanske känns det onödigt och krångligt att sälja din gamla telefon. Det är det inte, snarare finns flera fördelar. Låt oss ta en närmare titt på de faktiska fördelarna med att sälja din telefon till oss.

 

 

1. Sälj iPhone och gör miljön en tjänst

Att sälja sina gamla mobiltelefoner kan för många kännas som en ganska konstig sak eller att det skulle innebära onödigt jobb som helt enkelt inte gör det värt mödan. Men sanningen är att det är både enkelt och snabbt att sälja mobilen till oss.

Vad tjänar du på att spara på gamla telefoner, trasig teknologi och utdaterade smartphones? Ingenting. Snarare finns det mycket att spara på att sälja: dels för din plånbok (mer om det strax) men även för miljön och alla som bor på vår planet. Alla telefoner innehåller giftigt material som kan läcka ut och skada miljön. Väljer du därför att låta enheten ligga i en låda och förfalla eller om du slänger den i soporna så kommer den, precis som allt annat elektronikavfall, orsaka skador förr eller senare. Därför blir det också allt vanligare att man säljer mobiler till återbruksbranschen.

 

 

2. Sälj iPhone och tjäna extra pengar

Att sälja sin telefon och tjäna en liten summa pengar är självklart en fördel. De flesta människor har en uppsjö av föremål i sina hem som de inte använder, och mobiltelefoner är som sagt inget undantag. Många har till och med flera gamla mobiler liggandes hemma.

Om man dessutom är en hel familj som med jämna mellanrum uppgraderar sina telefoner går det att få ihop en bra summa på att sälja de gamla telefonerna. Eftersom mobiltelefoner också tappar i värde när de åldras är dessa inget att spara på. Det kan vara en mycket bra idé när du snabbt behöver få ihop pengar till något, eller om du önskar spara ihop en summa till något som kanske är roligare och viktigare.

Oavsett vad så gör de pengarna du får genom att sälja din mobil större nytta än vad mobilen gör genom att bara ligga oanvänd.

 

 

Pengar till en uppgraderad mobil

Ska du uppgradera din nuvarande telefon har du en fantastisk anledning till att sälja din gamla mobil. Varje år lanseras nya modeller och man behöver inte vara en mobilnörd för att vilja få tag i en av de senaste. Att använda sig av den senaste tekniken är definitivt en rolig upplevelse vare sig det gäller RAM, skärm, kamera, chipset och iOS/OS, CPU eller GPU.

Priset ökar för nya telefoner för varje år som går och genom att sälja din gamla kan du kompensera för högre priser genom att använda pengarna från din gamla telefon till den nya. Brukar du uppgradera mobilen årligen har din gamla telefon förmodligen fortfarande ett högt andrahandsvärde som kan hjälpa dig en bit på vägen till den senaste telefonen.

 

 

3. Sälj mobil för att minska röran i hemmet

Det säljs i genomsnitt cirka 4 miljoner telefoner i Sverige varje år och som sagt hamnar de flesta av dessa i en byrålåda förr eller senare. Det många dock inte tänker på att det inte bara är telefonen som kommer ligga och samla damm utan även alla tillbehör du köpt till den.

Exempelvis har du förmodligen en tillhörande laddare, ett par hörlurar och adaptrar så att du kan ansluta enheten till dina andra teknikprylar. Vidare är det många som sparar originalkartongen som telefonen levererades i och som, även den, bara samlar damm. De flesta av oss har en låda någonstans där hemma som vi helst inte öppnar då den är fylld till brädden med ett sladdtrassel som är i princip omöjligt att få rätsida på.

Genom att sälja din iPhone till oss bidrar du även till ett prydligare hem för dig själv.

 

 

4. Skydda dina personliga uppgifter och data

Datasårbarhet har aldrig varit mer relevant än idag. Mer och mer av vår information och identitet sparas online. Den som aldrig rensar och begränsar tillgång till denna information riskerar att informationen hamnar i fel händer.

Även om telefonen inte används och ligger hemma förblir de tillgängliga för den som vill komma åt det. Därför föreslår vi att du säljer telefonen till oss för att säkerställa att den återställs och att alla din data raderas.

 

 

Att sälja mobilen är att ta socialt ansvar

Miljön är som sagt en väldigt bra anledning till att sälja sin mobiltelefon. Förvånansvärt nog är det trots detta många som inte inser vikten i att sälja sin smartphone vidare. Så låt oss försöka tydliggöra.

Enbart 10% av de mobiltelefoner som säljs över hela världen återvinns eller återbrukas. Resten slängs eller sparas för att sedan slängas vid ett senare tillfälle. Bara i USA produceras 65 000 ton elektronikavfall årligen och även om siffran ser betydligt mycket bättre ut i Europa och Sverige är det fortfarande inte många som har insett vikten av att sälja sin gamla mobil när man skaffar en ny.

Ca 90 % av det material som används i mobiler är både återbruk- och återvinningsbara. Det är material som kadmium, brom, palladium, guld, silver och plast. Alla dessa material kan återvinnas flera gånger eller omvandlas från en produkt till en annan. Även små insatser för miljön och klimatet gör i slutändan en stor förändring.

Dessutom hjälper du andra, i en annan ekonomisk situation, genom att sälja telefonen. Dels är det positivt för de som vill köpa begagnat, men hjälper framför allt de som inte kan köpa en ny. Med andra ord vinner alla på det.

 

 

Att tänka på innan du säljer din mobil

Oavsett vilken mobilmodell det är du vill sälja är det en god idé att fabriksåterställa den innan du skickar iväg den. Det är även väldigt viktigt att se till att du har gjort en ordentlig backup innan du skickar iväg den till försäljning, annars riskerar du att förlora all data.

En fabriksåterställning kan göras till ett moln eller till en annan enhet, exempelvis en hårddisk, dator eller din nya telefon.

De flesta har nog varit med om förlorad data vid förlust av en telefon och det är alltid lika ledsamt. För att minimera risken för detta går vi här nedan igenom vad man behöver tänka på för att undvika detta på bästa sätt för Iphone.

 

 

Förberedelser innan du säljer iPhone

Om du har en ny iPhone, iPad eller iPod touch med IOS 11 eller senare kan du använda Snabbstart för att automatiskt föra över din data från den gamla enheten till den nya. Om du har iOS 10 eller tidigare använder du istället iCloud, iTunes eller Finder för att föra över den data du önskar spara till den nya enheten.

Om du önskar sälja en gammal mobil för att du nyligen har skaffat en ny och ditt telefonnummer kommer ändras med din nya enhet är det bra att du lägger till det bland ytterligare betrodda telefonnummer till kontot kopplat till iCloud, iTunes eller Finder. Då kan du inte förlora åtkomsten till det. Om du inte längre har tillgång till ditt gamla telefonnummer kan du generera en tvåfaktorsautentiseringskod på den gamla enheten om det skulle behövas.

Du bör även ta bort parkopplingen till din Apple Watch och andra enheter som du kan tänkas ha kopplade.

 

 

1. Säkerhetskopiera innan du sälj iPhone

Innan du raderar all din data från din iPhone är det viktigt att du först tar en säkerhetskopia av all den data du önskar att behålla. På så sätt kommer du snabbt kunna få in datan till din nya iPhone.

Du kan här välja att antingen göra en backup till din dator via iTunes, en backup till Apples servrar via iCloud, eller göra båda två om du vill vara extra säker.

 

 

– Säkerhetskopiera via iCloud

iCloud säkerhetskopierar automatiskt den mest viktiga datan från din iPhone dagligen. Men det kan också vara en bra idé att göra en manuell säkerhetskopiering en sista gång för säkerhets skull innan du raderar dina personuppgifter.

Se först till att du är ansluten till ett Wi-Fi-nätverk. Starta Inställningar och navigera till [ditt namn] > iCloud > iCloud Backup, tryck på Säkerhetskopiera. Det kan ta flera minuter beroende på när din iPhone senast säkerhetskopierades till iCloud.

 

– Säkerhetskopiering med hjälp av iTunes

Anslut din iPhone till datorn som du vanligtvis brukar synkroniserar den med. Öppna iTunes och välj din iPhone under Enheter i navigeringsrutan till vänster. Högerklicka på enheten och välj Backup.

OBS! Om du har köpt föremål på din iPhone och inte har överfört dessa inköp till din dator ännu, högerklicka på iPhone och välj “Överför inköp” för att överföra inköp före säkerhetskopiering. Det går bra att göra en säkerhetskopia via iTunes även om du har iCloud aktiverat.

 

2. Logga ut från iCloud, iTunes och App Store

Om du använder iOS 10.3 eller senare trycker du på Inställningar > [ditt namn]. Rulla nedåt och tryck på Logga ut. Ange lösenordet för ditt Apple-ID och tryck på “Stäng av”. Om du använder iOS 10.2 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Logga ut. Tryck på “Logga ut” igen, tryck sedan på “Radera från Min enhet” och ange ditt lösenord för Apple-ID. Gå sedan till Inställningar > iTunes & App Store > Apple-ID > Logga ut.

 

 

3. Stäng av Hitta min iPhone

Sedan är det dags att se till att “Hitta min iPhone” är avstängd. Du kommer uppmanas att både ange Apple-ID och lösenord. Så här stänger du av Hitta min iPhone: Inställningar > [ditt namn] > iCloud > Hitta min iPhone. Tryck på växlingsknappen “Hitta min iPhone” för att stänga av den.

Du kan uppmanas att ange ditt Apple-ID och lösenord. Om du inte har iPhone men använder iCloud och Hitta min iPhone på enheten loggar du in på iCloud.com eller appen Hitta min iPhone på en annan enhet, väljer enheten och klickar på Radera. När enheten har raderats klickar du på Ta bort från konto.

 

 

4. Avregistrera iMessage på din iPhone

Om du inte uttryckligen stänger av din iMessage, kan det finnas en möjlighet att din gamla iPhone fortsätter att få iMessages skickat till sig, även efter den har sålts. Undvik detta genom att stänga av iMessage genom följande steg: Tryck på Inställningar > Meddelanden > växlingsknappen bredvid iMessage för att stänga av den.

Om du inte har tillgång till din iPhone kan du avregistrera iMessage online. När du har avslutat avregistreringen kommer ditt telefonnummer tas bort från iMessage-tjänster.

 

 

5. Radera all din iPhone data och inställningar

När du har tagit en säkerhetskopia av din data kan du radera all data och inställningar från din iPhone. OBS! Det är lämpligt att din iPhone är fullt laddad eller är ansluten till en strömkälla innan du påbörjar detta steg. Gör såhär: Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inställningar.

Om du har angett lösenkod eller Begränsningar lösenkod, kommer telefonen uppmana dig att ange lösenkoden. Efter att ha angett lösenkoden, kommer du frågas en sista gång om du vill ta bort data och inställningar från din iPhone. Tryck då på knappen Radera iPhone. Under denna process kommer din iPhone att visa Apples logotyp och en förloppsindikator. Beroende på vilken version du har på din iPhone och mängden data kan denna process ta allt från några minuter till flera timmar.

För att vara på den säkra sidan kan du, innan du raderar din data, se till att logga ut och ta bort alla länkar på din enhet till olika online-tjänster så som Google, Dropbox, Pandora etc.

 

 

6. Ta bort din gamla iPhone från ditt Apple-ID-konto

Det kan även vara en god idé att avregistrera din iPhone från Apples webbplats så att den inte längre är kopplad till ditt Apple-ID. Då går du till: https://appleid.apple.com/account/manage och logga in om inte redan är inloggad. Klicka på din iPhone under Enheter. Klicka på knappen “Ta bort från konto” i popupfönstret.

 

 

7. Ta bort SIM

Nästa steg är att innan du skickar iväg din mobil för försäljning är att du ser till att ditt SIM-kort är borttaget. Tänk på att spara SIM-kortet så att du kan koppla in det i din nya telefon.

Glömmer du detta kommer du bli av med din telefon och alla de förmåner som varit kopplad till ditt SIM och abonnemang.

 

 

8. Lås upp telefonen

Om du planerar att sälja din iPhone så kan du se till att den ökar en del i värde genom att du låser upp telefonen och gör det möjligt att köra på de flesta nät över hela världen. Om du tecknade ett abonnemang i samband med att du köpte din gamla iPhone måste bindningstiden ha löpt ut innan du kan låsa upp enheten. I annat fall kontaktar du din operatör för att låsa upp operatörslåset.

I de flesta fall går det väldigt smidigt till där du helt enkelt kan skriver in ditt IMEI-nummer på operatörens hemsida (vilken du får genom att knappa in *#06#). Sedan får man enhetens operatörskod. Många gånger räcker det dock att med en iPhone enbart sätta in ett SIM-kort från en annan operatör och sedan logga in med sitt Apple-ID. Och om man inte har ett kan man istället göra detta genom att först säkerhetskopiera din enhet för att sedan radera den genom att gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ.

Sedan återställer man helt enkelt sin iPhone med hjälp av en säkerhetskopia (se stegen ovanför).

 

 

Sälj mobilen och tjäna pengar

Den totala summan, av alla de miljontals mobiltelefoner som ligger gömda och bortglömda i folks hem är väldigt stor. Det medför att det är många som skulle kunna tjäna extrapengar genom att sälja sina gamla mobiler, och med största sannolikhet är du en av dem. Oavsett vilken anledning du har för att vilja sälja dina gamla mobiler så gör de pengarna bra mycket större nytta än vad mobilen som enbart ligger undanstoppad gör.

Ett stort plus är att du, förutom att tjäna pengar, både gör miljön och dina medmänniskor en tjänst genom att ta upp denna vana. En sak är dock väldigt säker, dina telefoner minskar i värde medans de ligger kvar så det finns inga bra anledningar att behålla dem.

Passa på att sälja din mobil till oss så har du pengarna på ditt bankkonto på bara några dagar!

 

 

Kan man sälja en trasig mobil?

En trasig mobil är inte bara frustrerande att använda, utan utseendet är ofta inte heller något som tilltalar speciellt mycket. Även om många av dagens nya mobiltelefoner är väldigt tåliga och ofta kan både tappas i marken och i vattenpölar, kan de självklart fortfarande gå sönder.

Sprickor i skärmar, trasiga portar, kameraskador och vattenskador är bara några av de skador som kan ske. Ibland kanske det känns meningslöst att reparera telefonen då kostnaden ofta kan dra iväg en hel del. Istället går det i många fall att ändå få en liten slant för mobilen genom att sälja den, även om den skulle ha en skada.

Apple erbjuder ofta garantier på många iPhone-skador, men inte alla. Så om din Iphone har fått externa eller interna skadeproblem kan det vara en bra idé att istället se om du kan sälja mobilen. Många delar skulle då kunna användas som reservdelar till andra mobiler.