Varför ska du använda “Hitta min iPhone”?

Varför ska du använda “Hitta min iPhone”?

Hitta min iPhone är en app som hjälper dig att hitta din iphone om den tappas bort eller du inte vet var den är. Även såklart om värsta tänkbara skulle hända - att någon skulle stjäla din iPhone. Hitta min iPhone är gratis att ladda ned och du registreras genom att logga in med ditt Apple-ID. Alla vet vi hur snabbt oron kommer när vi inte hittar vår mobil, se till att ha appen installerad och aktiverad, för både dig och familjemedlemmarna för att slippa en stor oro.

Hitta min iPhone har utvecklats från att bara kunna se var din iPhone befinner sig till att kunna låsa den och skapa ett meddelande på den låsta skärmen. Om din iPhone då är borttappad och hittas av någon kan denna personen enkelt veta att han eller hon ska kontakta dig. Dessutom kan du registrera andra Apple-produkter, som Apple Watch och Airpods, små enheter som lätt hamnar någon annanstans. 

Med Familjedelning kan du också se hela familjens enheter och var de befinner sig. Det är perfekt om du funderar på var dina barn är eller om barnen skulle glömma var de lagt sin iPhone eller iPad, som barn gör. 

Hitta min iphone app och iCloud

Du loggar alltså in på Hitta min iPhone appen med ditt Apple-ID. Appen kan hjälpa dig på flera sätt när du behöver veta var din iPhone är. För att kunna ladda ned appen behöver du ha IOS 8 eller senare uppdaterat på din iPhone. 

Du kommer i princip aldrig använda Hitta min iPhone appen på din telefon. För när du väl behöver använda den beror det ofta på att du just behöver hitta din iPhone. För att kunna utnyttja alla funktioner som appen ger dig behöver du logga in på iCloud.com/find där din iPhone finns registrerad. Om du har andra Apple-enheter där du är inloggad med samma Apple-ID kan du använda någon av dessa för att hitta din iphone. 

Genom iCloud eller en annan Apple-enhet kan du göra följande:

 • Se på karta var din iPhone befinner sig.

 • Spela upp ett ljud på högsta volym i två minuter.

 • Ställa in Förlorat läge: lås din iPhone, skapa och visa ett anpassat meddelande på den låsta skärmen samt en kontaktpersons telefonnummer. 

 • Se den senaste platshistoriken om Förlorat läge är aktiverat.

 • Du kan radera allt innehåll och alla inställningar på din iPhone, alltså nollställa den.

 • På den senaste versionen kan du också radera en pågående raderingsbegäran om din iPhone är offline. 

Numera kan du registrera flera av dina Apple-produkter kopplade till Hitta. För iPhone, iPad, iPod Touch och Apple Watch kan du göra samtliga av punkterna ovan. För en Mac kan du visa plats, spela upp ett ljud, låsa datorn och radera allt innehåll. För dina Airpods kan du se plats och spela upp ett ljud. 

Avinstallera hitta min iphone vid försäljning

När du ska sälja din iPhone är det viktigt att du avinstallerar Hitta min iPhone. Dels för att du inte behöver ha information om var din gamla telefon tar vägen men framförallt eftersom den är kopplad till ditt personliga Apple-ID. Avinstalleringen sker både via din iPhone och via iCloud.

På din iPhone följer du följande steg:

 1. Inställningar

 2. [ditt namn]

 3. Hitta/Hitta min iPhone

 4. Stäng av

Därefter gör du följande steg på iCloud:

 1. Logga in på iCloud.com

 2. Hitta min iPhone

 3. Alla enheter

 4. Klicka på enheten och radera2021-04-26
Produkter

Information