Sju prisvärda mobiltelefoner till en bråkdel av priset för en iPhone

Sju prisvärda mobiltelefoner till en bråkdel av priset för en iPhone

7 smartphones alternativ till iPhone och Samsung med samma prestanda men med ett mycket lägre pris.

Det dyker hela tiden upp nya smartphones på marknaden som konkurrerar med dem mer kända märkena i både prestanda och pris. Här listar vi 7 utav dem med samma prestanda som en iPhone men till ett mycket lägre pris.

 

På dagens marknad så är det smartphones som är det vanligaste alternativet då knapptelefonerna i stort sett dött ut. Men med den nya teknologin kommer även ett mycket högre pris än vad vi är vana att se och en smartphone kostar i dagsläget flera tusen kronor.

Som konsument kan det vara svårt att veta skillnaden på alla olika prestandor och ibland kanske man helt enkelt tänker att den som är dyrast måste vara bäst och på så sätt bestämmer sig för den senaste iPhone modellen på marknaden. Men så är inte fallet, här ska vi ge er lite vägledning i marknaden och tipsa om lite olika modeller med likvärdig prestanda som en iPhone men till ett mycket lägre pris.

 

Blu R1 HD

Pris: Ca 1000 kr

Blu R1 HD är bland de billigaste mobiltelefonerna på marknaden, den finns även för ett par hundra kronor extra i en lite mer avancerad model där du får en kanon telefon för en väldigt billig peng.

Nackdelen: Telefonen är förprogrammerad med en mjukvara som är sponsrad av Amazon och ger dig annonser när telefonen är i låst läge.

Känner du att du kan leva med lite reklam för att få en mycket billigare telefon så är det här alternativet för dig.

 

Moto G5 Plus

Pris: Ca 3000 kr

Denna modellen känns förvisso inte lika lyxig i utförandet som de dyrare telefonerna men har helt klart ett helt godkänt utseende för det låga priset. Fördelen med denna telefonen är att eftersom den har lite färre funktioner än tex en iPhone och Samsung så räcker batteritiden mycket längre, något som väger upp ganska hårt. Två dagar utan att ladda telefonen men innehåller ändå en 12 megapixelkamera utav bra kvalitet och allt detta för en tredjedel utav priset för en iPhone.

Nackdel: Lite färre funktioner än hos en iPhone

Klarar du dig med lite färre funktioner och prioriterar batteritid före touch id så är detta telefonen för dig.

 

Huawei Honor 6X

Pris: Ca 2500 kr

Med en högkvalitetsskärm, mycket snabb fingeravtryckssensor, ett väldigt tungt skal i metall och en riktigt bra batteritid så är Huawei Honor 6X en klart överlägsen spelare i den prisligan den befinner sig i. Även kameran är av absolut högsta kvalitet så att du alltid ska kunna ta kanonbra foton.

Nackdel: Chip av lägre kvalitet gör att telefonen ibland kan lagga en aning, skärmen saknar ett ytskikt vilket gör att skärmen lätt kladdas ner utav fingrarna.

Kan du leva med kladdig skärm och lite laggande så är Huawei Honor 6X ett väldigt bra allternativ för dig.

 

ZTE Blade V8 Pro

Pris: Ca 2300 kr

Trots att den är ganska klumpig pga sin stora skärm så är den ändå en av våra favoriter pga sin långa batteri tid och sitt snabba wifi som du inte finner hos andra modeller i samma prisklass. En prisvärd telefon med bra prestanda för en billig peng.

Nackdel: Låg kvalitet på kameran.

Gillar du att ta foton så borde du avstå ifrån denna telefonen, annars är det en stark rekommendation.

 

OnePlus 3T

Pris: Ca 4000 kr

Den prisvärdaste budgetvarianten på marknaden som är både snabb och har en riktigt bra kamera med 16 megapixlar, och lägg där till en snygg design med ett stort lagringsutrymme så får du en OnePlus 3T för enbart 4000kr. Det finns även en högkvalitativ tidigare modell utav OnePlus som heter OnePlus3 och är en ännu billigare variant och är ett utmärkt val om du vill spara ännu mer pengar.

Nackdel: Har inte alla dem funktionerna som de dyrare modellerna har.

Kanon för dig som vill ha en högkvalitativ telefon till ett billigare pris.

 

ZTE Axon 7

Pris: Ca 4000 kr

ZTE Axon 7 kommer med den lyxigaste designen av de billigare budget modellerna på marknaden men ändå har de inte sparat in på de avancerade funktionerna. Med en skärm som är i stort sett felfri och väldigt stor och rymlig så är ändå batteritiden bra och den har en kamera med fullgod kvalitet.

Nackdel: Det finns inte många nackdelar, det skulle isåfall vara att priset inte är det lägsta på marknaden.

Ett bra val för dig som vill ha en bra och billig telefon i stil med en iPhone

 

Huawei Honor 8

Pris: Ca 4000 kr

En funktionell telefon som även är väldigt snygg. Med Huawei Honor 8 får du alla funktioner som du finner i en iPhone men till ett billigare pris. Snygg, snabb och hög prestanda men till ett billigare pris.

Nackdel: Trots att den är så bra så är den inte riktigt lika kraftfull som en iPhone

Kanonbra telefon för dig som vill ha en smartphone i stil med en iPhone men inte vill lägga riktigt så mycket pengar.

 2017-04-14
Produkter

Information