OnePlus lovar att samla in mindre data på sina användare i framtiden

OnePlus lovar att samla in mindre data på sina användare i framtiden

Du kanske har upptäckt en rapport på onsdagen som ställer frågor om hur mycket data OnePlus samlade på sina användare och hur mycket de visste om det - vilket berättade ett uttalande från OnePlus om hur det samlade analyser för att finjustera programvaran och tillhandahålla after- försäljningsstöd.

Ingen av data delas med utomstående parter, lovade OnePlus, men nu har företaget gått vidare. OnePlus medgrundare Carl Pei har tagit upp bekymmerna i ett blogginlägg och säger att bolagets policy kommer att ändras.

Pei säger att vissa data är inloggade för att skapa "en bättre övergripande användarupplevelse" i OxygenOS, och att användare kan välja bort genom att gå till Inställningar, Avancerat och sedan Delta i användarupplevelseprogram. Detta anonymiserar också den andra typen av data som samlas in, för att ge teknisk support, men det ser inte ut att du kan välja bort det här helt och hållet.

Du och dina data

I slutet av oktober kommer OxygenOS att ha en ny stänkskärm som frågar användarna om de vill vara involverade i användarupplevelseprogrammet och göra det tydligare vad det innebär. Telefonnummer, MAC-adresser och Wi-Fi-information kommer att skäras helt från de uppgifter som samlas in i framtiden.

"Vi tar integritet mycket seriöst och delar inte analyser med tredje part", säger Pei. "Vår avsikt har alltid varit att bättre kunna betjäna våra användare. Vi ser fram emot att vi fortsätter arbeta direkt med våra användare att göra det. Vi uppskattar ditt tålamod och feedback."

Om du behöver mer förtydligande kan du kontakta OnePlus direkt. Allt detta innebär att vi kan komma tillbaka till det viktiga näringslivet att spekulera på när nästa OnePlus-telefon kan falla och hur mycket vi kanske behöver betala för att få det.2017-10-16
Produkter

Information