Neuralink

Neuralink

Neuralink

Bolaget som ska inplantera elektroder i hjärnan för att göra det möjligt att kunna ladda upp och ner tankar. Bolagets grundare är ingen mindre än Elon Musk som har extremt många järn i elden, bland annat Hyperloop, SpaceX, Tesla och flera andra stora företag. Elon Musk verkar aldrig få nog av att starta nya företag. 

Tanken med det nya företaget Neuralink är att människan ska kunna hänga med i utvecklingen utav AL och inte hamna efter och bli en mindre intelligent ras. Genom dessa små microchip som ska inplanteras i hjärnan kommer man tillföra artificiell intelligens till den mänskliga hjärnan som skall göra oss till Cyborgs hälften människa hälften robot. Det låter som att hans ide kommer ifrån någon sciencefiction film och det gör det med största sannolikhet också men nu kan det alltså bli verklighet. Inte trodde du vell att du en dag skulle leva i Matrix.

När det kommer till finansieringen utav projektet så pratar Elon Musk om att finansiera allting själv till en början men det kan även bli aktuellt med olika investeringar från andra parter.2017-04-01
Produkter

Information