Jämföra mobilabonnemang blir allt vanligare

Jämföra mobilabonnemang blir allt vanligare

I takt med att antalet mobiloperatörer exploderat har det blivit svårare för konsumenter att välja mobilabonnemang. Egentligen skiljer sig tjänsterna inte åt nämnvärt mellan de olika operatörerna: det finns bara fyra olika mobilnät i Sverige och de flesta abonnemang har fria samtal & sms. Därmed är det naturligt att pris blir den viktigaste faktorn när man är på jakt efter att byta.

Så hittar du ett bra abonnemang

Lösningen på problemet har blivit att använda jämförelsesidor om abonnemang. En sådan sida för mobilabonnemang är Mermobil där det bland annat finns recensioner av ett tiotal operatörer. Det finns också guider om hur du använder olika verktyg kopplat till din telefon.

Ett tips är att veta lite om vad du eftersöker i ditt mobilabonnemang. Om du streamar mycket video, som på Netflix eller SVTplay, kan det vara bra med surfmängder mellan 50-100 GB per månad. Är du istället bra på att hushålla med surfen genom att använda wifi så mycket som möjligt kommer 5-10 GB vara helt tillräckligt.

OBS! På samma sätt kan du idag också jämföra tv-abonnemang och alla andra tjänster du betalar för på räkning.

Med eller utan mobil

Du väljer själv om du vill teckna med eller utan mobil till ditt abonnemang. Om du vill ha hårdvara så finns det ett par saker som är värt att tänka på:

  • Vid köp av ny mobil tillkommer 24 månaders bindningstid
  • Kostnaden kommer öka, ibland ännu mer än om du köper mobilen separat
  • Det är ofta bättre att köpa en begagnad mobil

Vi ser självklart till att hjälpa er med ert köp mobiler om det skulle vara aktuellt. Vi erbjuder både nya och begagnade telefoner av flera tillverkare och modeller. Faktum är att många av de begagnade mobilerna vi säljer är olåsta och kommer i en helt ny kartong, så skillnaden mot att köpa ny är liten.

Gäller både privat och företag

Även om jämförelsesidor i första hand riktar sig mot privata kunder så är det lika viktigt för företagare att se vilket utbud som finns innan man bestämmer sig för en operatör. Det kan till och med vara ännu viktigare för företag att hålla kostnaderna låga.



2021-02-24
Produkter

Information