iPhone X hands-on: Högt pris, ny skärm, ingen hemknapp

iPhone X hands-on: Högt pris, ny skärm, ingen hemknapp

Den helt nya iPhone X - som uttalas "tio" förresten, inte "ex" - är en första telefon för Apple. Den 5,8-tums OLED-skärmen är inte bara större, den använder också en annan teknik som Apple säger gör färger absolut pop. Det är också den första iPhone som helt gör bort med den ikoniska hemknappen - du vet, den som Apple populär på sin allra första iPhone. Och det är den första som erbjuder Face ID som ett nytt sätt att säkert låsa upp telefonen och betala i utcheckningsraden.

IPhone X är Apples enda nya apparat för optimal optisk bildstabilisering för båda bakre 12-megapixel kameralinserna, ett porträttläge på den främre kameran (trots att det bara finns en lins och inte två) och - mer breezily - en ny funktion för att animera emojis.

Dessa är de särdrag som vi tittade på när vi gick i hand med Apples nyaste, största och mest känsliga iPhone på Apples lika nya Apple Park-högkvarter i Cupertino, Kalifornien. Se själv i videon ovanför och nedanför.

Du kommer inte få iPhone X: s stora OLED-skärm eller ansiktslåsning på den mer traditionella iPhone 8 och iPhone 8 Plus, som även meddelades tisdag. Och det är genom design. IPhone Xs djärvhet är precis vad som gör Apples extra speciella körsbär överst för att markera 10-årsdagen av den allra första iPhone 2007, vilket revolutionerade på den tiden allt som en smartphone kunde vara och slog oss på den väg som ledde till vad smartphones är idag.

Apple lämnar inte på något sätt iPhone 8 och 8 Plus. Alla tre nya handenheterna för 2017 har en stor funktion som Apple har saktat på i åratal: Qi trådlös laddning (uttalad "chee"). Trådlös laddning är nu en Samsung stapelvara som redan fungerar med både Qi och PMA standarder. Medan Apple endast nämnde Qi-stöd och inte PMA, är det ändå ett viktigt tillskott som kunde sparka upp efterfrågan på trådlösa laddningar på ett sätt som Samsung, LG, Nokia och Microsoft inte hade lyckats åstadkomma tidigare.

IPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus är också de första telefonerna för att starta Apples iOS 11-programvara, som kommer med förbättringar för Siri, låsskärmen och meddelandena, och alla dessa mindre överraskningar också.

Mer från Apples händelse

iPhone X: Ingen hemknapp, OLED-skärm, trådlös laddning

Apple presenterar iPhone 8, 8 Plus

Apple TV 4K: Ny $ 179 Apple streamer tillför HDR, bättre spel

Apple Watch Series 3 skär ledningen från din iPhone

Full täckning av Apples händelse

De två största frågorna fokuserar på iPhone X: s mest vågade designändring, vilket gör det möjligt att klara hemknappen. Kommer det faktiskt att göra telefonen bekvämare att använda? Och kommer du att använda ditt ansikte för att låsa upp telefonen till nytta för dig, eller är det bara en lösning?

Det är uppenbart att Apple prepper iPhone-användare för att vinka adjö till hemknappen, genom att inrama sin uppsägning som en funktion. Men tills vi kan noggrant testa det för att se hur bra det egentligen fungerar, är vi tveksamma om det här är en tom upsell. Om det fungerar bra kan du satsa på att Samsung kommer att öka sitt spel för att skapa sin egen ansiktsigenkänningsprogramvara tillräckligt säker för mobila betalningar (just nu, det är bara iris-skanning och fingeravtrycksläsare). Det är troligt att andra phonemakers skulle dike en nuvarande trend för att lägga fingeravtrycksläsaren på baksidan och anta - eller åtminstone experiment - med ansiktslåsning också.

Apple die-hards kommer säkert att hämta en av de tre nya telefonerna. Nu är det dags för on-the-fencers att fatta sitt beslut. När vi går in i en galen konkurrenskraftig semesterstid, kommer iPhone X, 8 och 8 Plus tillsammans att låsa armar mot Samsungs mest sålda Galaxy Note 8, LGs videofokuserade V30 och Googles kommande Pixel 2 för överlägsen smartphone.

Hands-on med iPhone X: Fin storlek

Innan vi kom till specifikationerna, ville vi först svara vad det verkligen känns att använda iPhone X. Av skärmstorlek är det Apples största telefon någonsin. Men det är faktiskt kortare, tunnare och lättare än iPhone 8 Plus - det beror på att det nästan är hela skärmen med rakhyvlar. Höll i min hand (jag är Scott Stein), det kände mig rätt. Till skillnad från den för stora iPhone 7 Plus återgår iPhone X till att vara en bra telefon utan att kompromissa med några funktioner. På så sätt känns designen perfekt. Men det finns en fångst den här gången. Eller flera.

Medan det hade ett riktigt behagligt häft och design - någonstans mellan Essential Phone och Galaxy Note 8 - är den saknade hemknappen fortfarande uppe i luften. Det behövs inte längre längre: att slå på iPhone X var lätt, och att sippra upp till startskärmen eller ner till Control Center är inte så annorlunda än hur många Android-telefoner som fungerar.

Men det finns ingen Touch ID, och Face ID var svårt att utvärdera. Apple-anställda dämpade tekniken i åtgärd, och det verkade fungera snabbt: en blick på telefonen och en svep upp, och den är upplåst. Kommer det vara felfritt eller alltid lätt att använda? Omöjligt att berätta ännu.

Apples framåtvända kamerarray, kallad TrueDepth, visar löften, men för närvarande används den i smart-men-gimmicky-appar. Animoji är bedårande: Jag kunde marionett olika 3D-emoji med mitt ansikte. Det kände sig futuristiskt och konstigt och fungerade mest. Nya Snapchat-filter optimerade för iPhone X selfie-kameran var otroligt effektiva. Mitt ansikte verkade bokstavligen målade på. Selfies med Portrait Mode ser också skarpa ut.

Min favorit del av iPhone X är dess storlek. (OLED Super Retina Display med förbättrad upplösning ser också fantastiskt ut.) Min minst favoritdel är priset. Och jag är fascinerad av telefonens AR-möjligheter. Men jag vet inte hur bra det kommer att vara jämfört med ARKit-appar på befintliga iPhones, för jag har inte haft chans att göra direkta jämförelser än. Titta på AR-appar var roligt, men de demonstrationer jag försökte verkade inte märkbart annorlunda i konceptet från de ARKit som jag har tittat på tidigare på andra telefoner.

iPhone X har en försenad designöverblick som ser bra ut. Men de extra funktionerna bortom det är inte klart slam dunks än.

iPhone X pris och när man köper den

IPhone X är inte billigt. Den börjar på $ 999, £ 999 i Storbritannien och AU $ 1 579 i Australien. 256GB-versionen kostar $ 1.149, £ 1.149 i Storbritannien och AU $ 1.829 i Australien. Förbeställningar börjar 27 oktober, och telefonen skickas 3 november.

Däremot börjar iPhone 8 och 8 Plus på $ 699 respektive $ 799. (De är £ 699 och £ 799 i Storbritannien, eller AU $ 1.079 och AU $ 1.229 i Australien.)

Hur skiljer sig iPhone X från iPhone 8 och 8 Plus?

iPhone-8

Förstora bilden

IPhone X släpper hemknappen.

Skärmdump av Juan Garzón / CNET

Alla tre nya Apple iPhones stöder trådlös laddning, och är vatten- och dammhärdiga. De kommer alla med 64 GB och 256 GB lagringsalternativ och samma A11 "bionic" chip. De får också samma uppgraderade videofilmer med långsam rörelse (1080p vid 120fps eller 240fps).

Så här skiljer du dem:

iPhone 8 och 8 Plus behåller hemknappen med Touch ID

iPhone 8 och 8 Plus är billigare

Förbeställ iPhone 8 / Plus Sept. 15; De kommer att vara tillgängliga sept. 22

iPhone X preorders börjar 27 oktober; du kommer inte få telefonen fram till november (se ovan)

iPhone X har en större skärm, ingen hemknapp, OIS i båda bakre kamerorna, och du kan ta porträtt med den främre kameran mot kameran

IPhone X kommer i svart och silver, men inte guld (iPhone 8 / Plus kommer i alla tre nyanser)

iPhone X specificerar höjdpunkter

5,8 tums OLED-skärm med 458ppi pixeldensitet

2,436x1,135 pixel upplösning (Apple kallar detta en Super Retina-bildskärm)

Dual 12 megapixel bakre kameror med OIS på båda kamerorna

Porträttläge med stående belysningsfunktion

Framåtvänd 7-megapixelkamera har nu också porträttläge

Ingen hemknapp

Ansikts-ID för att låsa upp telefonen (håll telefonen upp till ditt ansikte)

A11 Bionic processor

Glas bak och fram

iphone-x-gest

Ett svep tar dig till iPhone X-startskärmen.

GIF av Alexandra Able / CNET

Stöder trådlös laddning

64GB och 256GB alternativ

Vatten- och dammbeständig

Animojis gör emojis av dig

IOS 11-programvara med Siri-förbättringar

Svart och rymdgrå (inget guld)

Inga fler hemknappar: Det här är enormt

Som förväntat har iPhone X gjort bort med hemknappen. Så hur låser du upp din telefon? Börja Siri? Multi aktivitet? Använd Apple Pay?

Lås upp telefonen med ansikts-ID

Face ID, som använder en massa kameror, inklusive kamerans framsida och IR-kamera, för att skanna ditt ansikte och låta dig komma in på din iPhone. Vad sägs om att lura telefonen med bilder av dig själv? Apple säger att det inte kommer att hända; Det har gjorts masker för att träna telefonerna för att skilja dig från ditt foto ... och din onda tvilling. Det kommer också att fungera med tredjepartsprogram.

Du höjer bara telefonen, tittar på den och sveper för att låsa upp. Hur avslutar du en app och går tillbaka till startskärmen? Bara svep - se GIF ovan för att se hur.

Starta Siri med en knapptryckning

www.simkort.se www.mobilabonnemanget.se www.tvabonnemanget.se www.gratiskontantkort.nu 

Om du inte använder din röst, håller du ned en sidoknapp för att få Apples assistent att gå.

Göra flera saker samtidigt

Det är fortfarande här, aldrig rädda. Dra upp från botten av skärmen och fortsätt sedan hålla medan du sveper åt vänster eller höger för att byta appar.

Köp saker med Apple Pay

Du kan fortfarande göra detta även utan någon hemknapp. Tryck på sidoknappen två gånger för att starta Face ID för Apple Pay.

Animojis använder Face ID för att göra emojis ur dig

Du kan skapa en ny levande ras av emojis med iPhone X. Kallas animojis (en portmanteau av "animerad" och "emoji"), den nya funktionen tappar in i Face ID för att låna populära emojis, mestadels djur för nu, dina uttryck i en meddelande. Det finns en katt, en panda, en enhörning, en räv, en apa, en gris, en främling, en hund, en kanin, en lugg, en robot och ... poop. Tack, Apple. Håll det elegant.

Animojis lever som en app direkt inuti meddelanden.

Trådlös laddningsplatta (smyg)

Trådlösa laddmattor är inte nya, men Apple vill göra en för dina iPhones, din Apple Watch Series 3 och din AirPods ($ 249.00 på Amazon Marketplace) (om du har ett trådlöst laddningsfall).

 2017-09-13
Produkter

Information