Hur fungerar mobilabonnemang till en Apple Watch?

Hur fungerar mobilabonnemang till en Apple Watch?

För att använda en Apple Watch måste man parkoppla den med en iPhone för att på så sätt nyttja det mobilabonnemang som är kopplat till telefonen. Numera kan man använda en Apple Watch utan en iPhone i närheten med tjänsten Apple Watch GPS + Cellular, men det krävs fortfarande att klockan är parkopplad till en telefon.

Idag stödjer alla de stora mobiloperatörerna i Sverige Apple Watch och om du har specifika frågor över kapaciteten eller andra funktioner kan du vända dig till din operatör. Nedan kan du läsa mer om hur du använder mobilabonnemang via din Apple Watch.

Så här kopplar du din Apple Watch till mobilnätet

Att ansluta till mobilnätet via din iPhone är enkelt. När du startar upp din Apple Watch första gången får du automatiskt instruktioner på hur du kopplar den till din iPhone. Därefter kommer klockan använda sig av det bästa nätverket som din telefon har tillgång till.

Vill du koppla din Apple Watch till en ny iPhone så öppnar du Apple Watch-appen i din telefon, glömmer den gamla klockan vid behov och följer instruktionerna för att parkoppla en ny enhet.

Efter en genomförd koppling kommer samtal, meddelanden, aviseringar och mycket mer att synka mellan de två enheterna. I Apple Watch-appen kan du anpassa inställningar och funktioner efter behov.

Som sagt har alla nätverken i Sverige stöd för Apple Watch. Det innebär att du kan använda klockan med Tele2 Telenor, Telia, Tre och alla deras dotterbolag.

Vilket nät använder en Apple Watch?

Har du kopplat din Apple Watch till din iPhone så kommer klockan automatiskt att använda sig av det nätverk som telefonen är kopplad till. Det innebär att klockan framför allt använder sig av det mobila nätet, men även av WiFi-anslutningar som telefonen kopplar upp sig på.

Det går att ändra nätverksinställningarna för att begränsa vilka nätverk som klockan använder sig av, dessutom kan man stänga av automatisk uppkoppling och andra funktioner för att spara batteri.

Frågor om Apple Watch och mobilabonnemang

Vad är cellular Apple Watch?

Cellular Apple Watch – officiellt Apple Watch GPS + Cellular – är en tjänst som låter dig använda din Apple Watch utan att ha din iPhone i närheten. Tjänsten kan du använda om du har en Apple Watch Series 7 eller Apple Watch SE och gör det mer praktiskt att använda din Apple Watch.

Hur parkopplar man en Apple Watch?

Du parkopplar en Apple Watch genom att öppna Apple Watch-appen i din iPhone och följa instruktionerna för att koppla en ny enhet. Processen tar bara ett par minuter och du kan själv välja att ändra inställningar efter tycke.

Första gången du startar en Apple Watch får du också automatiskt instruktioner på hur du kopplar enheten till en iPhone.2022-07-27
Produkter

Information