Bästa tipsen för att optimera iCloud lagring

Bästa tipsen för att optimera iCloud lagring

 

Utrymmet på din iCloud kan snabbt bli fullt. Ofta beror det på att telefonen är fylld med appar eller data som inte ens används. Som tur är finns det enkla tips för att optimera iCloud lagring och behålla utrymme i din telefon. En viktig faktor till varför du måste ha utrymme tillgängligt på iCloud är för att kunna ha innehållet i din iPhone säkerhetskopierat. 

Många har mycket av emotionellt och praktiskt värde lagrat i iCloud och iPhone, därför behöver den vara säkerhetskopierad ifall något händer eller om du ska byta telefon. Vi ger dig de bästa tipsen för att frigöra eller optimera lagring på iCloud. 

1. Välj vilka appar som ska säkerhetskopieras

Säkerhetskopian är något som vanligtvis tar upp mycket utrymme av lagringen. Det beror på att säkerhetskopian innehåller allt som gör att när du byter iPhone kommer din nya iPhone innehålla allt som den gamla gjorde. 

Här ingår alltså alla bilder och filmer, appar och dess sparade data samt dokument. Problemet är att man oftast har ganska många appar som lagrar mycket data. En enkel lösning för att skapa mer utrymme på iCloud är att välja bort appar som inte nödvändigtvis måste säkerhetskopieras. Apparna i sig och utseendet på din hemskärm följer ändå med din säkerhetskopia, men datan inuti appen lagras då inte. Det kan vara om du exempelvis laddat ned poddar, filmer eller musik till offline i en app.

Exempelvis kanske du inte behöver lagra data från appar som Safari, sociala medier och appar där du har inlogg. För när du loggar in är ändå allt på ditt inlogg registrerat. Om du vill ha vägledning i vilka appar du bör säkerhetskopiera kan vi rekommendera Kontakter, Bilder, Kalender, Påminnelser och Anteckningar. Även Meddelanden och appar där du chattar om sådant är viktigt för dig. 

2. Rensa inuti appar som lagrar mycket data

Efter att du rensat bland appar vars data du vill säkerhetskopiera kan vi lova att du kan rensa inuti apparna du vill säkerhetskopiera. Du har säkerligen bilder, filmer, anteckningar och liknande som bara tar plats och aldrig används eller visas. Ta en tur i ditt kameraalbum och rensa bort några selfies, suddiga bilder och sådant som du har flera bilder av samma sak på.

Upprepa sedan samma procedur på exempelvis Anteckningar. Du behöver kanske inte 50 olika handlingslistor eller anteckningar med några få ord för du skulle komma ihåg något för ett år sedan. Genom att minska datan inuti apparna ökar utrymmet i din iCloud lagring.

Med dessa två tips bör du komma en bra bit när det gäller att frigöra utrymme i din iCloud lagring. Sedan finns det ju möjlighet att köpa större utrymme på iCloud om du skulle behöva. Men testa dessa två tips först och gör dem ordentligt så lovar vi att du har optimerat utrymmet på ett bra sätt!2021-06-28
Produkter

Information