Återställa iPhone - hur gör man?

Återställa iPhone - hur gör man?

Att återställa iPhone innebär att du nollställer den eller gör en fabriksåterställning. En fabriksåterställning av iPhone betyder att du raderar all data, information och alla inställningar du gjort på telefonen. 

Detta första steget innan du fabriksåterställer din iPhone är att du gör en säkerhetskopiering. Detta steget är avgörande för att du ska få behålla ditt personliga innehåll och kunna få över allt innehåll till en ny telefon. Du gör en säkerhetskopiering via iCloud genom att gå in på Inställningar > [ditt namn] > iCloud > iCloud säkerhetskopia > Säkerhetskopiera nu. För att kunna göra detta måste din iPhone vara ansluten till Wi-Fi. Du kan också göra en säkerhetskopiering via datorn. Du kopplar in din iPhone genom laddaren i telefonen och i datorn. Om du har en Mac öppnar du Finder och följer instruktionerna som dator ger. Om du har en PC går du in via iTunes och följer instruktionerna där. 

Det andra steget är att ta bort din iPhone från Hitta min iphone. Det gör du genom Inställningar > [ditt namn] > Hitta min iPhone/Hitta > Stäng av. Efter dessa två steg är du redo för att nollställa iPhone. 

Återställa iPhone via telefonen

 1. Inställningar.

 2. Allmänt.

 3. Nollställ.

 4. Radera allt innehåll och inställningar. 

 5. Ange lösenkod eller lösenordet till Apple-id, olika versioner ber om olika.

 6. Bekräfta att du vill radera.

 7. Klart!

Återställa iPhone via datorn

 1. Öppna Finder om du har en Mac. Öppna iTunes om du har en PC.

 2. Anslut iPhone till datorn med hjälp av laddsladden. 

 3. Följ anvisningarna: antingen fyller du i din lösenkod eller så väljer du att lita på datorn. 

 4. Välj din enhet när den syns på datorn.

 5. Klicka på återskapa.

 6. Klicka återskapa igen och bekräfta. 

 7. Klart!

Nollställa iPhone innan du säljer den

Det är viktigt att du gör en fabriksåterställning för iPhone och nollställer den inför en försäljning. Detta för att skydda din personliga data och integritet. Om du säljer din iPhone till oss på Mobilpart kommer vi säkerställa att innehållet är raderat innan vi säljer den vidare. Genom oss får du alltid en trygg försäljning.

Det finns även andra tillfällen där du kan behöva återställa iPhone. Om det har uppstått ett problem för dig kan det lösas genom en återställning av iPhone. Många av oss kan ibland råka ställa in vissa inställningar som vi inte vet hur vi får bort. Ibland kan du också råka ut för virus i telefonen om du surfat runt på osäkra hemsidor. Då kan en återställning hjälpa dig. Kom som sagt bara ihåg att säkerhetskopiera innehållet först. 

Viktigt att tänka på vid fabriksåterställning iPhone

Det är viktigt att tänka på att du säkerhetskopierar innehållet till iCloud eller liknande innan du nollställer din iPhone och raderar allt innehåll. Annars kan du inte få tillbaka dina bilder, kontakter, anteckningar och appar när du skaffar en ny iPhone eller vill få tillbaka det. 

Om du ska nollställa din iPhone är det viktigt att du inte raderar exempelvis alla bilder, kontakter och anteckningar i deras respektive app. Om du gör det raderas innehåller också från iCloud och går inte återställa. Se istället till att säkerhetskopiera allt innehåll och information för att sedan återställa iPhonen enligt instruktionerna ovan.

Det är inte ovanligt att man får problem med hårdvaran i sin iPhone och då räcker en vanlig återställning inte. Istället måste du lista ut vilken del det är som inte fungerar för att sedan byta ut den. 

OBS! Det går även bra att sälja trasiga telefoner till oss så renoverar vi hårdvaran innan den säljs vidare.2021-04-19
Produkter

Information