Apple

Apple

Blir Apples produkter äntligen lite billigare? 

Här listar vi 3 anledningar till varför fallet skulle vara så och som förhoppningsvis leder till att du kommer att behöva betala lika dyrt för din nya iPhone, iPad eller MacBook i framtiden.

Analytikern Neil Cybart har precis uttalat sig till Business Insider Nordic att Apple kommer att göra sina produkter mer attraktiva genom att sätta ett lägre pris och på så sätt kunna nå ut till fler kunder.

Apple senaste iPad lanserades med ett lägre pris än sina föregångare på marknaden. Priset hamnade på 330 dollar och hamnade därför under liknande surfplattor från dess konkurrenter Lenovo, Microsoft och Samsung.

Även Apples billigaste iPhone modell, iPhone SE fick sig endel uppdatering och uppgraderingar i stil med ett grundminne på 32 GB istället för 16GB utan att den kom att kosta extra.

Även om man anser att priset för ett par AirPods på 159 dollar är alldeles för dyrt så är det fortfarande lägre än för alla konkurrenters trådlösa hörlurar. Likaså är den nya AppleWatchen förhållandevis billig.

Däremot så ryktas det om att prislappen för nya iPhone 8 i höst kommer att landa på minst 1000 dollar för ett exemplar vilket samtidigt talar för att Apple satsar på att etablera sig som en lyxleverantör.

Apple är i dagsläget världens högst värderade börsnoterade bolag, men för att hålla den placeringen krävs det att dem fortsätter att växa och för att kunna göra det så krävs det att dem fortsätter att etablera sig på nya marknader, dvs både på lyxmarknaden och den billigare marknaden i tex Indien.2017-04-01
Produkter

Information