Begagnade mobiler

Begagnad mobil

Är du på jakt efter en ny telefon? Då kan en begagnad mobil med garanti ifrån oss vara det perfekta valet för dig. Vi köper in begagnade mobiler som sedan noga felsöks, fräschas upp med bl.a. nytt batteri för att sedan säljas vidare med Mobilpart-garanti som är mer täckande än Apple’s egna. 

Vi har sedan starten 2015 sålt tiotusentals begagnade mobiler och är mycket noga med att presentera ett verklighetsenligt skick i vår bedömning på alla mobiler som säljs. Du kan läsa mer om de olika skicken på telefonerna inne på produktsidan.

Läs mer
  • Operatörslås
  • Tillverkare
  • Skick
  • Kapacitet
  • Modell

Prisvänligt med begagnade mobiltelefoner

En mobiltelefon har längre livslängd än 1 - 2 år. Dock så byter vi telefoner i snitt efter 1,5 år till en ny modell. En mobiltelefon håller i snitt upp till 3 - 4 år innan batteriet börjar ge vika. Det som de allra flesta gör här är att de byter ut sin telefon för att den "börjat bli dålig" som vi så ofta hör. Det som går att göra är att istället enbart byta ut batteriet och mobiltelefonen är som ny igen. Det är den reservdel som vi allra oftast byter ut då övriga reservdelar i mobilen har en hållbarhet på i snitt 5 år. 

 

Mobilpart-garanti på alla mobiler

Vi har något som vi kallar för Mobilpart-garanti. Det är en garanti som är betydligt mer täckande än Apple's egna garanti. Köper du en helt ny telefon och den börjar krångla på något vis och det visar sig att du har en dust eller kantstötning på din mobil när du lämnar in den till Apple för garanti så blir du i 9 fall av 10 nekad ditt garantiärende då det inte går att utesluta att problemet uppstått pga egen åverkan när du tappat den. 

Så jobbar inte vi! Vi vet om att vi arbetar med begagnade mobiler och erbjuder hela 12 månaders garanti på alla begagande mobiler som vi säljer som täcker allt ifrån en glappande laddkontakt till en högtalare som börjat spraka. 

Alla enheter som säljs är noga felsökta av våra kunniga tekniker med flerårig erfarenhet av mobilreparationer och service innan de läggs ut till försäljning.

Köp begagnad mobil

En stor anledning till att köpa en begagnad mobil är att du både värnar om din egen plånbok såväl som du värnar om miljön. Vi måste tillsammans tänka på den globala hållbarhetsfrågan och dra vårt strå till stacken. Vi är mycket måna om att se till att återvinna allting som går att återvinna i de enheter som vi köper in som inte kan säljas vidare.

När du köper en begagnad mobil så kan du ofta spara upp till 50 - 60% av nypriset, för ett skick som mobilen du annars hade köpt ny hade haft efter 1 - 2 månaders användning. Rent ut sagt smart att köpa en begagnad mobil.

Varför välja en begagnad mobil?

Framför allt så är det väldigt prisvänlig med en begagnad mobil. Vi säljer mobiltelefoner med upp till 40% rabatt som är i nyskick, dvs hela utan antydan på tidigare användning över huvud taget. Många gånger kan det vara folk som köpt en telefon, använt den i några dagar men inte varit helt nöjda och därför sålt in den till oss. Här ingår givetvis alla originalgarantier ifrån tillverkaren utöver vårt Mobilpart-garanti. 

Sedan värnar du även om miljö, tillverkningen av en enda telefon utgör i snitt hela 86 kilogram i miljöavfall. Tillsammans så kan vi hjälpas och göra det lilla extra för att påverka det stora. 

Låg värdeminskning på begagnad iPhone

Värdeminskningen märks inte allra minst på flaggskeppstillverkarens iPhone. En begagnad iPhone tappar i snitt 30% i värde genom att enbart öppna kartongen, det är tyvärr fakta. Vi brukar jämföra det med att köpa en ny bil, det räcker med att rulla ut den från bilhandlaren så har den tappat 20% i värde direkt. Lite samma sak gäller för en begagnad iPhone. Varför då inte istället handla den till 30 - 40% mindre än vad nypriset är, med samma garantier och den enda skillnaden är att någon annan använt den i en kort period innan dig. 

En begagnad iPhone har mycket låg värdeminskning då värdeminskningen sker i början och därefter avtar och istället håller ett väldigt bra andrahandsvärde i jämförelse med te.x. Huawei eller andra likvärdiga modeller och tillverkare. Köper du en begagnad iPhone så kan du många gånger sälja den med enbart 10% värdeminskning inom ett år ifall du önskar byta upp dig i modell. Det kallar vi för ett prislöst köp!

3 tips om man ska köpa begagnade mobiler

Att köpa begagnade telefoner från oss är – som du kan se – lika säkert som det är enkelt. Trots detta har många reservationer mot att göra det eftersom de är osäkra på proceduren och nervösa för att bli lurade.

Men oroa dig inte. Förutom att vi erbjuder marknadens mest träffsäkra värdering av begagnade mobiler så har vi också satt ihop tre tips att tänka på innan du köper en begagnad telefon, oavsett om det är från oss eller från en annan aktör.

1. Handla alltid med garanti

Det första du måste göra för att undvika att du blir besviken eller lurad är att se till att du har garantier. Dels garantier på att återförsäljarens begagnade mobiler fungerar som de ska, men även att priset stämmer överens med enhetens marknadsvärde.

Vi erbjuder alltid 12 månaders garanti på alla delar i alla våra begagnade mobiler, vilket är betydligt bättre än Apple själva.

Som vi nämnde ovan har iPhones ett bra andrahandsvärde så länge de är normalt slitna. Därför kan priset ibland verka lite högt, men glöm inte att du betalar för kvalitetstelefon som kommer hålla länge och som värderats efter marknaden.

I likhet med de flesta situationer innebär ett för lågt pris att något är för bra för att vara sant. 

2. Hitta en seriös återförsäljare

Överväg endast att köpa en begagnad mobil om du lyckats hitta en seriös säljare som du vet att du kan lita på. I de allra flesta fallen innebär det att du helst ska undvika att köpa den av andra privatpersoner via exempelvis Facebook Marketplace eller Blocket.

Ett bättre alternativ är alltid att köpa begagnade mobiler från seriösa återförsäljare, exempelvis till oss på Mobilpart. Vi kan nämligen utlova marknadens mest exakta värdering  och säljer endast telefoner som grundligt har granskats och testats; vilket väldigt få andra aktörer i Sverige gör.

3. Förbered dig ordentligt

I slutändan är det ditt ansvar att se till att du köper en begagnad mobil för ett tillfredsställande pris. Det innebär också att det är ditt ansvar att läsa på om processen och utvärdera dina möjligheter, skyldigheter och rättigheter.

Baserat på vår erfarenhet vet vi att de som är bäst införstådda i våra villkor och garantier också är dem som är mest nöjda efter slutförd affär.

Bonustips: Ska du byta telefon kan du med fördel sälja din gamla mobil till oss i samma veva som du köper en av våra begagnade mobiler i högsta kvalitet.

Produkter

Information