Begagnade iPhone (begagnade mobiler iphone)

Begagnade mobiler – Köp begagnad iPhone

Är du på jakt efter en begagnade mobiler? Då kan en begagnad iPhone med garanti ifrån oss vara det perfekta valet för dig.

Vi köper in begagnade mobiler som sedan noggrant felsöks och fräschas upp med bland annat nytt batteri. Därefter säljs den begagnade mobilen vidare med Mobilpart-garanti som är mer täckande än Apples egna.

Sedan starten 2015 har vi sålt tiotusentals begagnade mobiler och är mycket noga med att presentera ett verklighetsenligt skick i vår bedömning på alla mobiler som säljs. För att tydliggöra kan du läsa exakt vilket skick varje telefon vi erbjuder håller och därmed vad du kan förvänta dig av enheten.

Begagnade iPhone: ett prisvärt val

En mobiltelefon har längre livslängd än 1-2 år. Trots det byter vi telefoner i snitt efter 1,5 år endast för att lägga vantarna på den senaste modellen. Givetvis är det inget fel med att göra det (det gör vi också) men tänk bara på att du gör dig av med din gamla telefon på rätt sätt, exempelvis genom att sälja den till oss.

Dagens mobiltelefoner håller i snitt upp till 3 – 4 år innan batteriet börjar ge vika. Det som de allra flesta gör här är att de byter ut sin telefon för att den “börjat bli dålig”, något vi ofta får höra.

Fast bara för att batteriet inte fungerar optimalt behöver man inte kassera din begagnade mobil. Istället föreslår vi att byter ut batteriet så kommer mobiltelefonen fungera som ny igen, alternativt att du låter oss göra batteribytet för att sedan sälja telefonen vidare.

OBS! Mobilbatterier är den reservdel som vi allra oftast byter ut då övriga reservdelar i mobilen har en hållbarhet på i snitt 5 år. 

Billiga begagnade mobiler

Hållbarheten på en mobil är alltså lång och den blir ännu längre med ett nytt batteri som enkelt kan bytas. Den största fördelen med att köpa en iPhone begagnad är såklart priset. Alla vet att begagnat är billigare än nytt. Det gäller det mesta som kläder, bilar och även mobiler. 

Vi sätter pris på mobilerna utifrån kvalitet och skick. Målet är att kunna ge dig en bra iPhone som uppfyller dina förväntningar till ett bra pris. Hos oss kan du därför köpa billiga begagnade mobiler i jämförelse med konkurrenterna på marknaden. Du kan hitta en iPhone för ett pris från 1499 kronor och uppåt. Vi går sällan över 6000 kronor för en iPhone och de mobiler som ligger nära den summan är av de senaste modellerna, med mycket GB och i nyskick. Det högsta priset du kan betala för en iPhone hos oss är 7499 kronor. 

Gör som över 7000 andra nöjda kunder och köp en begagnad mobil idag. Alltid till bra pris och av högsta kvalitet. Du kan lita på att vi på Mobilpart bara säljer begagnade mobiler av hög kvalitet som fått sig en härlig renovering för att hålla längre och bli bättre. Vi strävar alltid efter att sälja billiga begagnade mobiler som renoveras så lik en ny mobil som möjligt.

Våra experter värderar alla begagnade mobiler

Vi har experter inom mobil i form av servicetekniker. De kan iPhone utan och innan och är experter på allt inom reparation och underhåll för att optimera en begagnad iPhone. När man säljer sin iPhone till oss är det våra experter som granskar, utvärderar och förbättrar mobilen.

Därefter sätts en etikett och ett pris utifrån mobilens skick. Vi värderar mobilerna utifrån fyra olika skick. Dessa är okej, bra, mycket bra och nyskick. Att en mobil är i okej skick betyder att den har använts en del och kommer då ha lite kortare livslängd än en mobil i nyskick. Därför är de också billigare.

Mobiler värderas till okej skick om den kan användas som en ny mobil men har tydliga och märkbara märken, repor eller bucklor från tidigare användning. Mobiler i okej skick passar dig som inte bryr sig om telefonens utseende, utan fokuserar på funktion. 

En mobil i bra skick innebär att det kan finnas repor eller märken som visar på tidigare användning. Dessa stör inte funktionen på telefonen utan kan handla om ett märke i hörnet eller liknande. 

De mobiler som är i mycket bra skick kan ha lätta tecken på användning, men inga märkbara märken eller skavanker. De fungerar lika bra som en ny mobil och ser i princip nya ut.

Mobilerna i nyskick ser ut och fungerar som en ny telefon, helt utan tecken på användning eller slitage. I vissa fall är telefonen inte ens använd. 

Vi skulle aldrig sälja en mobil som inte är bra för användning och välfungerande. Alla mobiler som säljs via Mobilpart är välfungerande och optimerade för att fungera så bra och länge som möjligt. Det som kan skilja dem åt i skicken är framför allt mobilens snabbhet och eventuella skavanker på mobilens utseende. 

Innan vi värderar mobilen byter vi alla reservdelar som går och behövs för att göra din mobil så lik en ny som möjligt. Det kan handla om att byta glas eller skärm, batteri eller kamera exempelvis. Efter den lilla renoveringen läggs mobilen ut för försäljning till dig.

Garanti på alla begagnade mobiler från Mobilpart

Vi har något som vi kallar för Mobilpart-garanti. Det är en garanti som är betydligt mer täckande än Apples egna garanti. Köper du en helt ny telefon och den börjar krångla på något vis och det visar sig att du har en dust eller kantstötning på din mobil när du lämnar in den till Apple för garanti så blir du i 9 fall av 10 nekad ditt garantiärende då det inte går att utesluta att problemet uppstått pga. egen åverkan när du tappat den. 

Så jobbar inte vi!

För våra kunders skull tillhandahåller vi 12 månaders garanti på alla begagnade iPhones och telefoner som vi säljer och reparerar. Garantin täcker, till skillnad från traditionella branschgarantier, allt från en glappande laddkontakt till högtalare som slutat fungera och mycket mer.

Alla begagnade mobiler vi säljer har felsökts av våra kunniga tekniker med flerårig erfarenhet av mobilreparationer och service. Detta görs för att återställa telefonerna till ett brukbart skick samtidigt som det ger oss möjligheten att värdera dem.

Köp begagnad mobil online

En stor anledning till att köpa en begagnad mobil är att du värnar om din egen plånbok såväl som om miljön för oss alla. Vi måste tillsammans tänka på den globala hållbarhetsfrågan och dra vårt strå till stacken. Vi är mycket måna om att se till att återvinna allting som går att återvinna i de enheter som vi köper in som inte kan säljas vidare.

När du köper en begagnad mobil så kan du ofta spara upp till 50 – 60 % av nypriset för en telefon som håller samma skick som en ny telefon hade gjort efter 1-2 månaders normal användning. I våra ögon är finns det nästan bara fördelar med att köpa en begagnad iPhone eller Android-telefon.

Såhär köper du en begagnade iPhone hos oss

Om du kommit fram till att göra det briljanta valet att köpa en begagnad mobil går det snabbt och enkelt för dig att få din iPhone av oss. På den här sidan kan du se hela utbudet för tillfället.

Med våra smarta filtreringsfunktioner kan du hitta mobilen som passar dig. Du kan välja vilket prisintervall av mobiler du vill jämföra, helt utifrån din budget. Därefter kan du välja vilket skick på telefonen du vill ha: okej, bra, mycket bra eller som ny. 

Om du önskar en specifik modell eller kapacitet kan du också filtrera på detta. Vi strävar alltid efter variation bland våra produkter för att du ska hitta en mobil som passar dina behov och önskemål. 

Du kan enkelt gå in på varje mobil vi säljer och läsa om mobilens egenskaper och skick. När du har hittat en begagnad mobil du vill köpa lägger du den i varukorgen och beställer. Vi skickar alltid din begagnade mobil inom 1-2 dagar och när posten går som den ska kommer mobilen fram inom tre dagar. 

Missa inte att vi säljer mobiltillbehör till din nya iPhone. Hos oss på Mobilpart hittar du laddare, skärmskydd, hörlurar och skal eller skydd för mobilen. Våra mobiltillbehör är helt nya och de är inte något vi säljer begagnat.

Du har snart en begagnad mobil tillgodo som du införskaffat för ett bra pris och som kommer hålla länge. Kom ihåg att vi har garanti på begagnade mobiler från Mobilpart så hör av dig om något skulle strula.

Varför välja begagnade iPhone?

För det första därför att det är väldigt prisvänligt med begagnade mobiler. Vi säljer mobiltelefoner med upp till 50 % rabatt som är i nyskick, dvs. helt utan antydan på tidigare användning över huvud taget. Många gånger kan det vara folk som köpt en telefon, använt den i några dagar men inte varit helt nöjda och därför sålt in den till oss. I dessa fall ingår givetvis alla originalgarantier från tillverkaren; utöver vårt Mobilpart-garanti. 

Sedan värnar du även om miljö, tillverkningen av en enda telefon utgör i snitt hela 86 kilogram i miljöavfall. Tillsammans så kan vi hjälpas och göra det lilla extra för att påverka det stora. 

För det första därför att det är väldigt prisvänligt med begagnade mobiler. Vi säljer mobiltelefoner med upp till 50 % rabatt som är i nyskick, dvs. helt utan antydan på tidigare användning över huvud taget. Många gånger kan det vara folk som köpt en telefon, använt den i några dagar men inte varit helt nöjda och därför sålt in den till oss. I dessa fall ingår givetvis alla originalgarantier från tillverkaren; utöver vårt Mobilpart-garanti. 

Sedan värnar du även om miljö, tillverkningen av en enda telefon utgör i snitt hela 86 kilogram i miljöavfall. Tillsammans så kan vi hjälpas och göra det lilla extra för att påverka det stora. 

Låg värdeminskning på begagnade iPhone

Värdeminskningen märks inte allra minst på flaggskeppstillverkarens begagnade iPhones. 

En begagnad iPhone tappar i snitt 30 % i värde så fort man öppnat originalföpackningen, det är tyvärr fakta. Vi brukar jämföra det med att köpa en ny bil, det räcker med att rulla ut den från bilhandlaren så har den tappat 20 % i värde direkt. Lite samma sak gäller för en begagnad iPhone. Varför då inte istället handla den till 30 – 40 % mindre än vad nypriset är, med samma garantier och den enda skillnaden är att någon annan använt den i en kort period innan dig?

En begagnad iPhone har mycket låg värdeminskning då värdeminskningen sker i början och därefter avtar och istället håller ett väldigt bra andrahandsvärde i jämförelse med te.x. Huawei eller andra likvärdiga modeller och tillverkare.

Köper du en begagnad iPhone så kan du många gånger sälja den med enbart 10% värdeminskning inom ett år ifall du önskar byta upp dig i modell. Det kallar vi för ett prislöst köp och är en av många anledningar varför begagnade iPhones är så populära.

3 tips om man ska köpa begagnade mobiler

Att köpa begagnade telefoner från oss är – som du kan se – lika säkert som det är enkelt. Trots detta har många reservationer mot att göra det eftersom de är osäkra på proceduren och nervösa för att bli lurade.

Men oroa dig inte. Förutom att vi erbjuder marknadens mest träffsäkra värdering av begagnade mobiler så har vi också satt ihop tre tips att tänka på innan du köper en begagnad telefon, oavsett om det är från oss eller från en annan aktör.

 

1. Köpa begagnad mobil (iPhone, Android) med garanti

Det första du måste göra för att undvika att du blir besviken eller lurad är att se till att du har garantier. Dels garantier på att återförsäljarens begagnade mobiler fungerar som de ska, men även att priset stämmer överens med enhetens marknadsvärde.

Vi erbjuder alltid 12 månaders garanti på alla delar i alla våra begagnade mobiler, vilket är betydligt bättre än exempelvis Apple själva.

Som vi nämnde ovan har iPhones ett bra andrahandsvärde så länge de är normalt slitna. Därför kan priset ibland verka lite högt, men glöm inte att du betalar för kvalitetstelefon som kommer hålla länge och som värderats efter marknaden.

I likhet med de flesta situationer innebär ett för lågt pris att något är för bra för att vara sant. 

 

2. Hitta en seriös återförsäljare av begagnade mobiler

Överväg endast att köpa en begagnad mobil om du lyckats hitta en seriös säljare som du vet att du kan lita på. I de allra flesta fallen innebär det att du helst ska undvika att köpa den av andra privatpersoner via exempelvis Facebook Marketplace eller Blocket.

Ett bättre alternativ är alltid att köpa begagnade mobiler från seriösa återförsäljare, exempelvis till oss på Mobilpart. Vi kan nämligen utlova marknadens mest exakta värdering  och säljer endast telefoner som grundligt har granskats och testats; vilket väldigt få andra aktörer i Sverige gör.

 

3. Förbered dig ordentligt och undvik missförstånd

I slutändan är det ditt ansvar att se till att du köper en begagnad mobil för ett tillfredsställande pris. Det innebär också att det är ditt ansvar att läsa på om processen och utvärdera dina möjligheter, skyldigheter och rättigheter.

Baserat på vår erfarenhet vet vi att de som är bäst införstådda i våra villkor och garantier också är dem som är mest nöjda efter slutförd affär.

Bonustips: Ska du byta telefon kan du med fördel sälja din gamla mobil till oss i samma veva som du köper en av våra begagnade mobiler i högsta kvalitet.